Το φεστιβάλ Μουσικής στο παλιό σχολείο ΟΛΥΜΠΟΥ. Όλα τα video των συγκροτημάτων.

Δεν είναι που αγαπάω ιδιαίτερα το ροκ τραγούδι (ελληνικό και ξένο) δεν είναι που δεν αγαπώ την παραδοσιακή(την γνήσια,όχι τα πανηγυριτζίδικα κακέκτυπα της) και τη λαϊκή ελληνική μας μουσική που στο κάτω κάτω με αυτήν κυρίως μεγάλωσα. Είναι που βαρέθηκα την συνεχή κακοποίηση αμφοτέρων των ειδών από τους επαγγελματίες του χώρου. Είναι που οι μπουζουκλερί των πανεριών και το ένοχο σύστημα της όποιας μουσικής βιομηχανίας και των εμπλεκόμενων με αυτή του πρόσφατου ¨πασπαλισμένου με ψεύτικη χρυσόσκονη παρελθόντος αλλά και του θλιβερού παρόντος όπου το κυρίαρχο στην ανέλιξη ενός καλλιτέχνη ήταν και είναι κυρίως η εμφάνιση, ο εύπεπτος, πιασάρικος στίχος και η απελπιστικά ανέμπνευστη μουσική που είχε σαν αποτέλεσμα την μαζική παραγωγή τραγουδιών fast food κατάλληλων για ring tones με διάρκεια το πολύ ενός μηνός στα κινητά αλλά και στη μνήμη μας μέχρι το επόμενο χιτάκι και σουξεδάκι.

Είναι που έμεινα(ξανά) τόσο ευχάριστα έκπληκτη από τις δυνατότητες ,το ταλέντο,το μεράκι,την καλλιτεχνική αρτιότητα, την αγάπη για την ποιότητα,τις μουσικές γνώσεις των νέων ανθρώπων (αλλά και των λιγότερο νέων) ερασιτεχνών μουσικών που πλαισίωσαν την συναυλία για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου στον Ολυμπο .Τραγουδούν καταπληκτικά ,,παίζουν απίστευτα καλά κάποιο όργανο,συνθέτουν (σε κάποιες περιπτώσεις αυτά συνδυαστικά), επιλέγουν ποιοτικά, γνωρίζουν από ήχο και συνεννοούνται με τον επίσης γνώστη (και λόγω “μουσικού αυτιού”) της απαιτητικής τέχνης της ηχοληψίας ερασιτέχνη ηχολήπτη, καθώς ξέρουν να “ακούνε” όπως λέγεται στη γλώσσα των μουσικών. Και όλα αυτά,αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και συνεχούς μελέτης και εξάσκησης με εξαντλητικές πρόβες στον ελεύθερο χρόνο που τους απομένει από τον καθημερινό τους αγώνα επιβίωσης ή παράλληλων σπουδών.

Ηταν μια εξαιρετική βραδιά, αποτέλεσμα επίσης της 6ωρης τουλάχιστον, κοπιώδους μεταμόρφωσης του χώρου σε μουσική σκηνή κυρίως από τους ίδιους τους μουσικούς,με την αρωγή βεβαίως και των διοργανωτών, όπου έπρεπε να κουβαληθούν και να στηθούν κονσόλες ήχου,τεράστια ηχεία , μικροφωνικές εγκαταστάσεις,τα όργανα της κάθε μπάντας,να γίνει τεστ ήχου επίσης για κάθε μπάντα χωριστά και όλα αυτά με σύμπνοια και συνεργασία χωρίς βεντετιλίκια, χωρίς μεμψιμοιρίες,γκρίνιες και παράπονα. και βέβαια αφιλοκερδώς καθώς η συναυλία έγινε για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου

Και όλη αυτή η θετική αύρα ήταν σαν να έδιωξε πριν από την έναρξη της συναυλίας το βαρύ απειλητικό σύννεφο που είχε “κατσικωθεί” πάνω ακριβώς από το χώρο από νωρίς το απόγευμα στέλνοντας στη γη κατά διαστήματα ανησυχητικές ψιχάλες .Μα σαν η βραδιά ξαστέρωσε και τα αστέρια της μουσικής,του ήθους,της καλαισθησίας,της σκληρής προσπάθειας,της αγάπης για την ποιότητα,του ταλέντου,της συνεργασίας, της ανιδιοτελούς προσφοράς ανέβηκαν στην αυτοσχέδια σκηνή και (παραφράζοντας ελαφρώς τον Βρεττάκο): “Ήτανε φως, διαμοιράστηκαν. Όλες οι φλέβες τους έγιναν άξαφνα ένα δίχτυ που λάμπει: στὰ πόδια, στὰ χέρια,στο στήθος,στο μέτωπο”, μας πήραν μαζί τους στο υπέροχο μουσικό ταξίδι τους.

Σε όσους έχασαν για οποιονδήποτε λόγο αυτό το μουσικό ταξίδι της μαγικής βραδιάς, ,αυτή την πανδαισία ήχων, αλλά και χρωμάτων και αρωμάτων μιας νιότης (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που με την τέχνη της “επιμένει και αντιστέκεται”στη φτήνια αλλά και τον ζόφο των καιρών μας,συνιστώ ανεπιφύλακτα να το κάνουν ακούγοντάς τους στα VIDEOS  του Paraktios που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ήταν και εκεί και το κατέγραψε (χωριστά για κάθε μπάντα για πρακτικούς λόγους).

Ακούστε τους (και απολαύστε τους) έστω και σαν μουσική υπόκρουση όταν κάνετε κάτι άλλο. Σαν φρέσκο αεράκι η μουσική τους θα φουσκώσει τα πανιά της ψυχής σας και θα ταξιδέψει και σας στον υπέροχο κόσμο της. -Αναστασία Ξυγκάκη- 

 

TEASER με προσφωνήσεις και με μία μουσική επιλογή για κάθε συγκρότημα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Ολόκληρο το πρόγραμμα

ΝΙΚΟΣ ΒΟΛΑΚΟΣ

VOICE2Ολόκληρο το πρόγραμμα

PEANUT BULTERSΟλόκληρο το πρόγραμμα

KARTEL.  Ολόκληρο το πρόγραμμα

Δείτε φωτο πατώντας ΕΔΩ

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories