ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 21/9/16. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (video)

Ερωτήσεις Τσαλικίδη  για την πολύ κακή κατάσταση στο ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων το φετινό καλοκαίρι, για τις συνθήκες των ενημερώσεων για το ΚΕΛ και ιδιαίτερη αναφορά στην τελευταία του Λαγονησίου που ήταν ντροπή για όλους-όπως είπε- και διευκρινίσεις για τον αριθμό συνδέσεων στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου.Ο Μ.Τσαλικίδης ζήτησε επίσης τη σύγκληση της Διαπαραταξιακής του Αποχετευτικού για να διευκρινιστούν οι όροι της διαδημοτικής συμφωνίας με το Μαρκόπουλο που αφορά στον αριθμό συνδέσεων στο ΚΕΛ. -Ερώτηση Κωνσταντέλλου για το έργο της Αγ Τριάδος – Ενημέρωση από τον Συμπαραστάτη του Δημότη για την Πανελλήνιο Συνέδριο Συμπαραστατών – Απαντήσεις Δημάρχου

Για την διαχείριση των “πρασινων” ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανοποιημένη για την φετινή κατάσταση και πρόκειται να γίνει Επανασχεδιασμός. Οι κύριοι λόγοι όμως που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, είναι η παύση λειτουργίας των δύο χωματερών που βρίσκονται σε αποκατάσταση όπου όλα τα περασμένα χρόνια αποθέτονταν τα κλαδέματα και θα χρειάζονταν τετραπλασιασμός του στόλου των οχημάτων για να καλυφθούν οι ανάγκες. Ευτυχώς υπήρξε και η σύμβαση με εργολάβο και καλύφθηκε μερικώς το πρόβλημα. Επί πλέον, υπήρχαν συνεχείς βλάβες σε έναν από τους δύο τράκτορες. Στον επανασχεδιασμό της αποκομιδής θα προσπαθήσουμε -είπε ο Δήμαρχος-να κάνουμε συμμέτοχους και τους Δημότες όπου και σε αυτόν τον τομέα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. (11ο min)

Για τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις: Στην ενημερωτικη ημερίδα στο Λαγονήσι, πράγματι δεν κρατήθηκε ψυχραιμία και δυστυχώς το κοινό ήταν περισσότερο οξύθυμο παρά τις προσπάθειές μου να ηρεμήσουν. Για τις επόμενες ενημερώσεις, καλώ το Κοινό, και από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, να κρατηθεί ένα επίπεδο διαλόγου. (16οmin)

Για τις συνδέσεις στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε πριν 16 χρόνια και είναι λογικό ότι αυτός συπεριελάμβανε τον τότε αριθμό σπιτιών στον Κουβαρά και Καλύβια, από τότε όμως διπλασιάστηκαν τα σπίτιακαι εκεί είναι το πρόβλημα.

Η αρχική σύμβαση αφορούσε σε 4000 ισοδύναμα,  (4000 κάτοικοι δηλαδή, διαιρώντας με το 3 που είναι μέσος όρος κατοίκων ανά σπίτι), σημαίνει 1333 συνδέσεις.Με την επέκταση που γίνεται στο Μαρκόπουλ,ο αριθμός συνδέσεων ανέβηκε λίγο, στις 1700 συνδέσεις. Δείτε αναλυτικά και άλλες επεξηγήσεις σχετικά με συμπληρωματικάέργα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήσεις που ήδη εκκρεμούν. από το 17o min

Απαντήσεις Δημάρχου στον Αντρ Κωνσταντέλλο για το έργο της Αγ Τριάδος στην Π.Φώκαια 27omin

Ενημέρωση απότον Συμπαραστάτη του Δημότη για την Πανελλήνιο Συνέδριο Συμπαραστατών που θα γίνει την 1/10, στην Ανάβυσσο,υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.(44min)

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories