ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΊΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Γράφει η Ζαχαρώ Φρατζέσκου

Από τις 2 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου ο Ναυτικός Αθλητικός ΄Ομιλος Παλ. Φώκαιας «ΠΥΘΕΑΣ» είχε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας. Πάνω από ένα μήνα προετοιμαζόμασταν για να υποδεχτούμε 160 περίπου ιστιοπλόους που αγωνίστηκαν τελικά στα νερά του Σαρωνικού, με τα κάτασπρα πανιά τους να γράφουν εικόνες θαλασσινές και ταξιδιάρικες.

Ιστιοπλόοι από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Βουλγαρία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, νέα παιδιά, χαρούμενα, τρεχαλητά κάθε πρωί αρμάτωναν τα σκάφη τους, εδώ στην παραλία της Παλ. Φώκαιας, πρώτα απ΄όλα στέλνοντας ένα πανανθρώπινο μήνυμα για συνύπαρξη, ευγενική άμιλλα, χαρά της πάλης με τα κύματα και τον αέρα.

Ο ΄Ομιλός μας, με τα παιδιά του, τους γονείς και τα μέλη του έκανε τα πάντα για να υποστηρίξει και να χαρεί το γεγονός που ξεσήκωνε κάθε μέρα δεκάδες πανάκια, που αρμένιζαν για τα βαθειά στο Λιμάνι μας. Ανακαινίσαμε τα γραφεία μας, που χρησιμοποίησε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την εγκατάσταση των διαφόρων Επιτροπών διεξαγωγής των αγώνων. Μέλη του Ομίλου μας καπεταναίοι στα ιστιοφόρα τους επί 7-8 ώρες την ημέρα πλέανε μαζί με τους αγωνιζόμενους για την Επιτροπή Αγώνα. Είμασταν παρόντες από το πρωί στις 7.00 μέχρι το απόγευμα στις 7.00 με βάρδιες για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Τυπώσαμε αφίσσες για να επικοινωνήσουμε το γεγονός στην περιοχή μας. Φέραμε τροχόσπιτο για τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο. Εξασφαλίσαμε χορηγία που πρόσφερε παγωτά σε όλους τους συμμετέχοντες, όπως και χορηγίες από τα καταστήματα της πόλης μας, τα οποία και ευχαριστούμε. Με την ευκαιρία των αγώνων, ο Δήμος ανακαίνισε τις τουαλέττες και έφτιαξε αποδυτήρια για τους αθλητές. Οι μικροί ιστιοπλόοι του ΠΥΘΕΑ με τον προπονητή τους παρακολουθούσαν καθημερινά τους αγώνες, αποκομίζοντας μία μοναδική εμπειρία ιστιοπλοϊκής αναμέτρησης και έλαβαν μέρος πολύ υπερήφανοι με τα χρώματα του ΠΥΘΕΑ στις τελετές έναρξης και λήξης του Πρωταθλήματος.

Τέλος, οργανώσαμε ένα πάρτυ για όλους τους αθλητές των Βαλκανικών χωρών, με μουσική και εδέσματα από τις μαμάδες μας και όλα τα παιδιά να ζωγραφίζουν ενθουσιασμένα το αποτύπωμα της χώρας τους και της συμμετοχής τους, στον Τοίχο της Φιλίας, μπροστά από τα γραφεία μας.

Η τελετή λήξης, με όλους τους ιστιοπλόους να παρελαύνουν και να γιορτάζουν μαζί τη νίκη και τη συμμετοχή τους, ήταν μια γιορτή που τιμήθηκε από τους Ολυμπιονίκες μας, μια γιορτή για τον αθλητισμό που ενώνει και τη θάλασσα που δίνει σε όλους μαζί το ωραίο ταξίδι.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Δήμο μας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στο Λιμάνι μας, και δηλώνουμε ότι ο ΠΥΘΕΑΣ, όπως και πέρυσι στο Πανελλήνιο, θα είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει ό,τι μπορεί σε τέτοια γεγονότα που βοηθάνε τα ελληνόπουλα να αγαπήσουν τη θάλασσα και παράλληλα προωθούν την ανάπτυξη και προβολή της πόλης μας.

Σεπτέμβρης 2016
Ζαχαρώ Φρατζέσκου
Πρόεδρος του ΠΥΘΕΑ

[wonderplugin_carousel id=”29″]
Categories