Εκκενώνεται οικειοθελώς το Κάμπινγκ Βούλας

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν ότι η βασική τους διεκδίκηση εκπληρώθηκε εξέδωσαν σήμερα οι εθελοντές του αυτοδιοαχειριζόμενου χώρου στο πρώην Κάμπινγκ της Βούλας. 

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να αποδεχτεί τη συμφωνία με την ΕΤΑΔ, που παραχωρεί υπό όρους τη χρήση της παραλίας αυτής στον Δήμο.

«Η ανοικτή συνέλευση αισθάνεται να εκπληρώνεται η βασική διεκδίκηση για παραχώρηση της διαχείρισης στο Δήμο και η ελεύθερη- δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες«, αναφέρεται στην ανακοίνωση που όμως συμπληρώνει: «Ο αγώνας όλων δε σταματά εδώ. Η διασφάλιση της κοινοχρηστίας και της περιβαλλοντικής προστασίας των παράκτιων ζωνών όλου του Σαρωνικού είναι ακόμη ζητούμενο«.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ερωτήθηκε επανειλημμένα (από τον Θάνο Ματόπουλοκαι τον Κώστα Πασακυριάκο) για το πώς θα χειριστεί το θέμα του κάμπινγκ, μιας και στη συμφωνία με την ΕΤΑΔ υπήρχε ένας περίεργος όρος:

«Ο Δήμος θα αναλάβει να απομακρύνει τους αυθαίρετους χρήστες των εγκαταστάσεων του camping». 

Ο Θάνος Ματόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Ριοσπαστικής Πρωτοβουλίας Πολιτών, που συμμετέχει στη συνέλευση των εθελοντών του κάμπινγκ, απέκρουσε τις φράσεις αυτές, σημειώνοντας ότι οι εθελοντές απλώς καθάριζαν και φρόντιζαν το χώρο, και ήταν απλοί λουόμενοι και όχι αυθαίρετοι χρήστες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Η ανοικτή συνέλευση εθελοντών πολιτών π. κάμπινγκ Βούλας επί τέσσερα χρόνια με τη δράση της διασφάλισε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση της παραλίας, υλοποιώντας ταυτόχρονα στο χερσαίο χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας ποικίλες δράσεις, με τη συμμετοχή πολιτών και με την προσφορά πολλών συλλογικοτήτων, τονίζοντας έτσι και αναδεικνύοντας τη μεγάλη αξία του Δημόσιου χώρου.

Έχοντας λοιπόν επί 4 χρόνια προσφέρει σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα για ήπια αναψυχή στο Δημόσιο κοινόχρηστο χώρο – παραλία του π. κάμπινγκ Βούλας, έχοντας αποδείξει έμπρακτα το πιστεύω όλων μας, ότι τα δικαιώματα κατακτούνται με καθημερινό αγώνα και μόχθο, η ανοικτή συνέλευση αισθάνεται να εκπληρείται η βασική διεκδίκηση για παραχώρηση της διαχείρισης στο Δήμο και η ελεύθερη- δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.

Ο αγώνας όλων δε σταματά εδώ. Η διασφάλιση της κοινοχρηστίας και της περιβαλλοντικής προστασίας των παράκτιων ζωνών όλου του Σαρωνικού είναι ακόμη ζητούμενο. Μέχρι να ελευθερωθούν όλες οι δέσμιες παραλίες και να αποδοθούν σε Δημόσια χρήση θα αγωνιζόμαστε. Παραμένουμε ανυπότακτοι και αντιστεκόμαστε στα σχέδια ξεπουλήματος της Δημόσια γης, του φυσικού πλούτου και αυτής της ίδιας της ζωής μας !

Όμως και όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν παράλληλα στο χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας και αγκαλιάστηκαν από πάμπολλους πολίτες, πιστεύουμε ότι χωρούν σε ένα Δημόσιο κοινόχρηστο χώρο που τη φροντίδα του πλέον θα αναλάβει ο Δήμος. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναλαμβάνει να διαχειριστεί ευαίσθητες περιβαλλοντικά παράκτιες ζώνες, μεταξύ αυτών και το π. κάμπινγκ Βούλας, τις οποίες πρέπει να αναδείξει και να κάνει τις ελάχιστες επεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών των λουόμενων.

Ο χώρος και η παραλία του π. κάμπινγκ Βούλας θεωρείται απ’ όλους ένας εξαιρετικά όμορφος φυσικός χώρος, μία όαση μέσα στην πόλη.Η διατήρηση αυτού του πλεονεκτήματος μόνο όφελος θα προσφέρει στους πολίτες που αναζητούν την αναψυχή και την γαλήνη κοντά στη φύση  και τη φυσική αμμουδιά.

Ο χρόνος θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις όλων μας.

Η ανοικτή συνέλευση εθελοντών πολιτών θα στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια για τη διασφάλιση του Δημόσιου και κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλιών με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

http://3vita.gr/ekkenwnetai-oikeiothelws-camping-voulas-33774

Categories