Η Επίσημη ενημέρωση για το Κοιμητήριο Καλυβίων από την Δημοτική Κοινότητα.

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτησή μας του πίνακα αποφάσεων της Συνεδρίασης του Συμβουλίου της ΔΚ Καλυβίων της 3/10/16 (ΕΔΩ), σε σχόλιό μας στο FORUM όπου κοινοποιούνται όλες οι αναρτήσεις τοπικού ενδιαφέροντος, ζητούσαμε πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα του Νεκροταφείου Καλυβίων που επιγραμματικά αναφέρονταν στον Πίνακα Αποφάσεων  ως “Ενημέρωση για τη λειτουργία του Κοιμητηρίου Καλυβίων”.

Ο Πρόεδρος της ΔΚ Καλυβίων με επιστολή του προς τον Paraktios δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την ενημέρωση που έκανε στο Τοπικό Συμβούλιο καυτηριάζοντας τους ΔΗΘΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ την “ενημέρωση” και κάνοντας λόγο για “αυτοαποκαλούμενους δήθεν σωτήρες”.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΚ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Καλύβια, 9-10-2016-  ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  Ταχ. Δ/νση: Αθηνών & Ρ. Φεραίου

Τηλέφωνα: 2299 3 20310 Fax: 2299 0 48653 E-Mail: dkkalivia1@yahoo.gr

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση για τη Λειτουργία – δυσλειτουργία Κοιμητηρίου Καλυβίων

Με αφορμή τα όσα ψευδή και ανυπόστατα φιλοξενήθηκαν και προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρομοκρατώντας τους Δημότες ,σχετικά με το κοιμητήριο στα Καλύβια και καθώς κανείς από τους δήθεν υπηρετούντες την ‘’ενημέρωση’’ των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού δεν μπήκε στο κόπο να διασταυρώσει τα όσα με ευκολία αναπαράγονται, από τη θέση του Πρόεδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου τα εξής:

H ευθύνη για τη σωστή εφαρμογή του κανονισμού του κοιμητηρίου στα Καλύβια καθώς και η όλη του λειτουργία ,έχει περιέλθει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Σαρωνικού ,στο Τοπικό Συμβούλιο Καλυβίων.

Έχοντας λοιπόν την αρμοδιότητα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου ,έκρινα σκόπιμο να ενημερώσω τους συμβούλους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κοιμητήριο όπου η πληρότητα έχει ξεπεράσει προ πολλού το 100% !!!

Μεταξύ άλλων επισήμανα και την ανάγκη να ενημερωθούν οι συγγενείς – κληρονόμοι ως υπεύθυνοι ,ότι το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα χρήσης πολλών μνημάτων έχει λήξει από το 2008 και θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν αφορά τους οικογενειακούς τάφους ,όπως σκόπιμα ‘’διέρρευσε’’ και που κάποιοι συνεχίζουν ακόμη.

Με ευθύνη επίσης της υπηρεσίας κοιμητηριών τρέχει πρόγραμμα απογραφής τους ,με σκοπό το χειρόγραφο αρχείο του τέως Δήμου Καλυβίων να περάσει σε ηλεκτρονική σύγχρονη μορφή ώστε να λυθεί οριστικά και το πρόβλημα ταυτοποίησης δικαιούχων.

Με θλίψη μου διαπίστωσα ότι δυστυχώς ακόμα και τα αυτονόητα , διαστρεβλώνονται εύκολα από τους γνωστούς κύκλους που αντιπαλεύονται τόσο εμένα όσο και τη σημερινή Δημοτική αρχή ,ώστε να συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη.

Θα ήθελα όμως να τους πω ,με τη μικρή πείρα που μου δίνουν τα τόσα χρόνια που υπηρετώ τα κοινά και να το ξέρουν ,πως μου είναι γνωστή η τακτική της επίθεσης , τις υπονόμευσης ,της εύκολης κριτικής, της διάδοσης ανυπόστατων ψευδών κατηγοριών προκειμένου να εξυπηρετήσουν το συμφέρον τους ή να καλύψουν τυχών παλαιότερες ή και νέες ΄΄αδυναμίες΄΄ τους ή παραλείψεις .

Οι δημότες του δήμου Σαρωνικού θα πρέπει να μην δίνουν σημασία στους αυτοαποκαλούμενους δήθεν σωτήρες του τόπου και να είναι σίγουροι ότι όταν έρθει η ώρα να κριθούμε για το έργο το οποίο μας ανάθεσαν, θα παραδώσουμε έναν δήμο πολύ καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε!

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων

ΚΟΛΑΞΗΣ Γεράσιμος.

[wonderplugin_carousel id=”24″]

 

Categories