Παραολυμπιονίκες κατά Χρυσής Αυγής

«Η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία» σημειώνουν οι Έλληνες παραολυμπιονίκες ζητώντας να κατέβουν οι φωτογραφίες τους από την ιστοσελίδα της ναζιστικής οργάνωσης.

Μετά και το δημοσίευμα της «ΕΦ.ΣΥΝ.» οι παραολυμπιονίκες σημειώνουν ότι κάποιοι τους εκμεταλλεύτηκαν τους δικούς τους σκοπούς».

Την απόσυρση προσωπικών φωτογραφικών στιγμιοτύπων με βουλευτές της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν στα site του κόμματος από την πρόσφατη εκδήλωση στο Κοινοβούλιο, ζητούν με ανακοίνωσή τους έξι αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Παύλος Μάμαλος, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης και Γεράσιμος Λιγνός, με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση των φωτογραφιών από ένα πολιτικό κόμμα που έχει ρατσιστικές αντιλήψεις πάνω στο θέμα αναπηρία».

Μετά και το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» οι Έλληνες παραολυμπιονίκες ζητούν να «κατέβουν» οι φωτογραφίες τους από την ιστοσελίδα της ναζιστικής οργάνωσης σημειώνοντας «οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους διαδικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους. Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία. Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με ορισμένους από τους υπογράφοντας οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους κυρίως λόγω των ακραίων τοποθετήσεων της Χρυσής Αυγής πάνω στο θέμα αναπηρία με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση που είχε φιλοξενηθεί σε παλαιότερα δημοσιεύματα ότι «οι ανάπηροι και οι ψυχικά νοσούντες πρέπει να στειρώνονται και να πετιούνται στον Καιάδα»!

efsyn

Categories