Οφειλές 116 χιλ ευρώ διακανονίζει ο Δ.Σαρωνικού από τις 576.000 ληξιπρόθεσμες που έχουν βεβαιωθεί.

Σύμφωνα με ειδοποίηση της ΔΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ο Δήμος Σαρωνικού καλείται να εξοφλήσει η να διακανονίσει  ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 567.411,190 ευρώ, υπό την απειλή δέσμευσης των διαθεσίμων του.

Σε χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13/10/16) αποφασίστηκε να ρυθμιστεί το ποσό των 116.526,26 που αφορά σε παλαιά ποσά εκτός πολεοδομικών παραβάσεων ενώ το υπόλοιπο ποσό που αφορά σε πολεοδομικές  παραβάσεις, “παγώνει” προσωρινά καθώς με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9/5/16  έχει ήδη  ανατεθεί σε Γραφείο, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών η οποία είναι σε εξέλιξη και όταν αυτή περατωθεί, θα απαλλαχτεί ο Δήμος από τα πρόστιμα βάσει του σχετικού Νόμου.Βλέπε απόσπασμα του Πίνακα αποφάσεων της 9/5/16

screenshot_1955

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη, μας δόθηκε σύντομη ανάλυση των οφειλών που διακανονίζονται καθώς και την αιτία επιβολής τους.

54.362 ευρ. Πρόστιμο για τον ΧΑΔΑ Καλυβίων μετά τις καταγγελίες της κας Χριστίνας Χριστοφάκη – όταν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος- για παράνομη χρήση.

7.112 ευρ. επιστροφή χρημάτων που δεν χρησιμοποιήθηκαν από την χρηματοδότηση των 21.758ευρ για την μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Π. Φώκαιας.

7.414 ευρ. για τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων των τέως Κοινοτήτων που εντάχθηκαν στον Δήμο Σαρωνικού και για τα οποία δεν πληρώθηκαν και ακολούθησαν και τα καινούργια τέλη που δεν μπορούσαν να πληρωθούν αν δεν υπήρχε εξόφληση των παλαιών.

8. 000 ευρ. περιβαλλοντικά πρόστιμα (αφορούν σε ρέματα Κουβαρά, ΧΑΔΑ Π Φώκαιας και Καλυβίων)

40.000 ευρ. Από Δάνεια που είχαν λάβει οι Κοινότητες Φώκαιας και Κουβαρά από την τότε Νομαρχία και δεν είχαν εξοφληθεί από 1979-1986.

Στην εύλογη ερώτησή μας αν η σημερινή Δημοτική Αρχή γνώριζε αυτές τις οφειλές και αν ναι, γιατί δεν έχουν τακτοποιηθεί, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι γνώριζε ότι υπήρχαν βεβαιωμένες οφειλές όμως δεν μπορούσαν να τακτοποιηθούν βάσει της Δημόσιας Λογιστικής. Όμως τώρα που είναι απαιτητές υπάρχει η δυνατότητα τακτοποίησης.

 

screenshot_1953

[wonderplugin_carousel id=”24″]

 

 

Categories