Συναρπαστική εμπειρία για το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Π.Φώκαιας – Αναβύσσου. video

Συναρπαστική εμπειρία για το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Π.Φώκαιας – Αναβύσσου που συμμετείχε στη παγκόσμια συνάντηση Προσκόπων JOTA – JOTI.

Το JOTA-JOTI (Τζάμπορη των Αιθέρων (Jamboree-On-The-Air) – JOTI Τζάμπορη στο Διαδίκτυο (Jamboree-On-The-Internet) ) είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών, ή με τη χρήση του INTERNET

Το JOTA – JOTI είναι μια παγκόσμια δράση. Είναι ένα πραγματικό Τζάμπορη κατά το οποίο Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Το 1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Π ΦΩΚΑΙΑΣ-ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ συμμετείχε με αντίστοιχη δράση έχοντας έδρα το Θεατράκι Π.Φώκαιας που για αρκετές ώρες του Σαββάτου 15/10/16 , μετατράπηκε σε ” επιχειρησιακό Κέντρο” όπου εγκαταστάθηκε  ραδιοερασιτεχνικός σταθμός μέσω του οποίου οι Ναυτοπρόσκοποι επικοινώνησαν  με Προσκόπους από όλο τον κόσμο. Με τα κινητά, τα tablet και τα laptop μίλησαν  διαδικτυακά ενώ στις  2 το μεσημέρι συντονίστηκαν  μέσω υπολογιστών με το ραδιόφωνο των Προσκόπων. Ταυτόχρονα ο Βασίλης Παπανικολάου με την Ειρήνη Καραγιάννη, εξέπεμψαν στο Προσκοπικό Ραδιόφωνο μεταδίδοντας μηνύματα και συζητήσεις των προσκόπων.

Ο Paraktios ήταν εκεί και καταγράφοντας τις δράσεις των Ναυτοπροσκόπων, μίλησε με την Μιρέλλα Πολίδου, την Υπαρχηγό του Συστήματος αλλά και με τον ραδιοερασιτέχνη Μάνο ο οποίος είχε εγκαταστήσει τον εξοπλισμό του και είχε αναλάβει την εκπαίδευση και την πρακτική εξάσκηση των μικρών Ναυτοπροσκόπων που έδειχναν κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Δείτε στο video που ακολουθεί, κάποια πλάνα από τις δραστηριότητες των Ναυτοπροσκόπων.

 

Δείτε φωτο πατώντας ΕΔΩ

[wonderplugin_carousel id=”29″]
Categories