Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 19/10/16 – Πίνακας Αποφάσεων- video

video Επιλογές από Paraktios.gr

ΕΗΔ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. 

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το συνέδριο της ΚΕΔΕ – Κοινωνικό Παντοπωλείο, Τροποποίηση στις προυποθέσεις υπαγωγής Δικαιούχων καθώς εντοπίστηκαν Δικαιούχοι με ψηλές καταθέσεις στην Τράπεζα – Με πρόταση Τσαλικίδη, ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργηση του Ελληνικού Προξενείου της Μασσαλίας – Να συζητηθεί το ζήτημα ΙΧΥΘΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ σε κανονική συνεδρίασε συμφώνησε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση Τσαλικίδη – Θέμα για τις παιδικές χαρές θέτει η Αγγελική Ράπτη που βάσει παλαιότερων αποφάσεων με τις οποίες χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Σαρωνικού για την ανάπλασή τους. Δεν μπορούμε -λέει ο Δήμαρχος- γιατί ενώ υπάρχουν οι πόροι, αδυνατεί όλη η αυτοδιοίκηση να δημοπρατήσει λόγω του νέου Νόμου που δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν έχουν προετοιμαστεί από την Πολιτεία οι Διαδικασίες – Διευκρινίσεις του Δημάρχου για τις συνδέσεις αποχέτευσης Καλυβίων στο ΚΕΛ Κουβαρά

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ 19/10/16.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΕΚΤΑΣΗ 60 ΣΤΡΕΜ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ 2 ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ – ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ

Ο Σάββας Γκέραλης ως εισηγητής του θέματος αναφέρθηκε στο ιστορικό της προσπάθειας για την δημιουργία Κοιμητηρίου στο ΣΚΟΡΔΙ όπου υπήρχε παλαιότερος σχεδιασμός, όμως έχει αποκλειστεί η λύση αυτή καθώς υπάρχει μεγάλη κλίση στον δρόμο που οδηγεί στην εν λόγω έκταση, κάτι που δεν επιτρέπει ο ισχύων Νόμος. Επίσης αποκλείεται κάθε επέκταση του υπάρχοντος νεκροταφείου Αναβύσσου καθώς και αυτή η περίπτωση προσκρούει σε δέσμευση που υπάρχει λόγω επέκτασης του σχεδίου Πόλεως.

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ.

Χρηματικό κονδύλι 4000 ευρ για την τοποθέτηση καμερών στην Κεντρική Πλατεία Καλυβίων και στο Αμαξοστάσιο Αναβύσσου, εξασφαλίστηκε -μεταξύ άλλων- με την αναμόρφωση του προυπολογισμού που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο στην χθεσινή Συνεδρίαση (19/10/16).

Ως κύρια αιτιολογία προβλήθηκε το γεγονός ότι στη μεν Πλατεία Καλυβίων προκαλούνται ζημιές σε Δημόσια Κτίρια και Σχολεία από νέους της περιοχής, στο δε Αμαξοστάσιο για λόγους ασφαλείας των αυτοκινήτων και άλλων υλικών του Δήμου Σαρωνικού.

Την δαπάνη καταψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μειοψηφίας ενώ οι σύμβουλοι της Πλειοψηφίας υποστήριξαν ότι οι κάμερες θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τα παιδιά που προκαλούν ζημιές.

Το ζήτημα συζητήθηκε σύντομα και δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Δείτε τη σχετική συζήτηση και το απόσπασμα της αναμόρφωσης.

ΚΕΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΡΑ.

Σε απάντηση ερώτησης της Αγγελικής Ράπτη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις συνδέσεις που προβλέπονται να παροχετευτούν στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου και στα μέχρι στιγμής προβλήματα που εμποδίζουν τη σύνδεση των περισσότερων παροχών.

Οι συνδέσεις που προβλέπονται να γίνουν είναι 1700 για Καλύβια και Κουβαρά συνολικά. Αυτό υπολογίστηκε με τα στοιχεία της εποχής της μελέτης (2000) που όμως δεν είναι πλέον επίκαιρα λόγω της ανάπτυξης της περιοχής που συντελέστηκε μεταξύ 2000 και 2009. Ο Δήμος Μαρκοπούλου πήρε χρηματοδότηση για επέκταση του βιολογικού του ώστε να μπορέσει να καλύψει το Πόρτο Ράφτη.

Αναφορικά με τις συνδέσεις που μέχρι σήμερα είναι πολύ λίγες, ο Δήμαρχος είπε ότι ο Αγωγός του Κουβαρά που συνδέεται με την Λαυρίου, είναι κατεστραμμένος ενώ για τα Καλύβια έχουν δοθεί μόνο 15 δρόμοι επειδή είχαν κατασκευαστεί 4 ανεξάρτητα δίκτυα που μεταξύ τους δεν επικοινωνούν και γιαυτό πρόσφατα υπήρξε χρηματοδότηση και δημοπράτηση για την αποκατάσταση αυτών τω προβλημάτων. Μετά την περάτωση του έργου θα είναι ελεύθερο το πεδίο για να γίνουν αιτήσεις για συνδέσεις.

Με την ευκαιρία παραθέτουμε και το έγγραφο της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου-για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία- αναφορικά με τον αριθμό συνδέσεων στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου.

Το έγγραφο της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Μαρκοπούλου στο οποίο αναφέρεται ο αριθμός των προγραμματισμένων συνδέσεων Καλυβίων και Κουβαρά στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου.


ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ VIDEO TΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΠΟ localtv.

screenshot_1981

screenshot_1982 screenshot_1983 screenshot_1984 screenshot_1985 screenshot_1986

[wonderplugin_carousel id=”29″]
Categories