ΚΕΛ Καλυβίων. Το video της 5ης Ενημέρωσης στην Ανάβυσσο

Συνεχίστηκε ο ενημερωτικός κύκλος για το ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ από τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη, με την 5η κατά σειρά συγκέντρωση στην Ανάβυσσο, χθες βράδυ (Παρασκευή 21/10/16), χωρίς κάποια επί της ουσίας διαφοροποίηση από τις προηγούμενες.

Πριν την ενημέρωση ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την έναρξη Λειτουργίας της νέας Λεωφορειακής Γραμμής 123. (Σαρωνίδα- Ανάβυσσος)

Τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν στις μέχρι τώρα ενημερώσεις, είναι ότι – όπως είπε ο Δήμαρχος- όλες οι μελέτες που πρόκειται να εκπονηθούν για τα επί μέρους δίκτυα θα ξεκινήσουν παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του ΚΕΛ και είναι δική του επιλογή να ανατεθούν στην ΕΥΔΑΠ  για να σταματήσει η παραπληροφόρηση πως το έργο γίνεται για να επωφεληθεί οικονομικά ο ίδιος. Επίσης Διευκρίνισε ότι μετά από συνάντηση που είχε με υπεύθυνους της ΕΥΔΑΠ, δόθηκε η διαβεβαίωση πως αν καθυστερήσουν οι χρηματοδοτήσεις από την Ευρώπη, η ΕΥΔΑΠ θα χρηματοδοτήσει το έργο από τα δικά της Αποθεματικά.

Λίγοι οι ομιλητές-ερωτώντες κατά το 2ο μέρος της Ενημέρωσης, με τον Δήμαρχο να μην δίνει και πάλι τον λόγο στον μοναδικό Καλυβιώτη (Κ. Ναξάκη) που ζήτησε να μιλήσει και που ως γνωστό ανήκει σε αυτούς που αντιτίθενται στην χωροθέτηση του ΚΕΛ στα Καλύβια.

 Ομιλητές κατά το Β΄μέρος.

Σάββας Γκέραλης. 1:17

Ντίνος Χασάπης. 1:22

Σπ.Ρώνης. 1:29

Άγγελος Φραγκόπουλος. 1:30

Ευστράτιος Γιαννουλάκης. 1:35

 

Δείτε φωτο ΕΔΩ

Οφείλω εκ των υστέρων να δημοσιεύσω για λόγους τάξης, την παρατήρηση του κου Κώστα Ναξάκη που στο εισαγωγικό μου σημείωμα πριν το video της 5ης ενημέρωσης για το ΚΕΛ, αναφέρω ότι ο Δήμαρχος δεν έδωσε τον λόγο στον κο Ναξάκη που είναι -όπως έγραψα-ένας από αυτούς που αντιτίθενται στην χωροθέτηση του ΚΕΛ στα Καλύβια. Ο κος Ναξάκης με επιστολή του, σήμερα 25/10, παρατηρεί τα εξής: “Θα ήθελα να σχολιάσω στο άρθρο σου, ότι δεν είμαι αντίθετος με την χωροθέτηση στον ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, αλλά σε όποιο σημείο του δήμου, ο δήμαρχος προτίθεται να κάνει έργο που θα εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα προς τον δημότη. Δεν αρνήθηκα ποτέ την υποχρέωσή μας να επεξεργαστούμε τα λύματά μας, όμως η μεθόδευση, ο φορέας, το μέγεθος,η σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η πρόταση του δημάρχου με προβληματίζει. Φαντάζομαι ότι και ο τελευταίος δημότης θα ήταν αντίθετος αν γνώριζε ότι η περιοχή που χωροθετήθηκε το ΚΕΛ, έχει λύσει κατά 75% το αποχετευτικό μέχρι και το 2050!!! σύμφωνα με την επιστολή του αντιδήμαρχου Μαρκοπούλου.” .

[wonderplugin_carousel id=”30″]
Categories