Το πρώτο βήμα για την ίδρυση Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δήμο Σαρωνικού.

Ευχάριστη έκπληξη μέσα από την συζήτηση της Αναμόρφωσης Προυπολογισμού καθώς σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του Μ.Τσαλικίδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19/10/16, ο Δήμαρχος αιτιολογώντας σχετική δαπάνη, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γίνουν τα πρώτα βήματα για την ίδρυση ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

Ο στόχος είναι αρχικά η συνεργασία με κάποιο Δημόσιο Πανεπιστήμιο για να ξεκινήσουν μαθήματα σε χώρους του Δήμου στην αρχή του 2017  και μακροπρόθεσμα η δημιουργία Πανεπιστημιακού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για το οποίο όμως θα γίνει προσπάθεια.

Απαντώντας σε σχόλιο του Μανώλη Τσαλικίδη και της Αγγελικής Ράπτη – πως ποτέ δεν είχε συζητηθεί κάτι τέτοιο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – ο Δήμαρχος απάντησε ότι αρχικά εγκρίνεται η δαπάνη για την ανάθεση της μελέτης  σε κάποιο Πανεπιστήμιο που ακόμα δεν έχει οριστεί και όταν περατωθεί αυτή, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση.

Η πρόταση συνοδευόμενη από θετικά σχόλια, έγινε αποδεκτή ΟΜΟΦΩΝΑ από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις του Συμβουλίου.

Δείτε την ενδιαφέρουσα συζήτηση στο video που ακολουθεί και ελπίζουμε στην υλοποίηση της εξαγγελίας τουλάχιστον κατά το πρώτο της μέρος.

[wonderplugin_carousel id=”27″]
Categories