Λόγω δυσκολίας του πρωθυπουργού να καταλάβει την απάντηση του Ζουράρι καθυστέρησε ο ανασχηματισμός, πηγές αναφέρουν

Μπορεί ο Κώστας Ζουράρις να έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντα του Υφυπουργού Παιδείας, προχωρώντας μάλιστα και στις πρώτες του δηλώσεις, ωστόσο το «Κουλούρι» είναι σε θέση να γνωρίζει πως μέχρι και την τελευταία στιγμή, η συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα ήταν στον «αέρα».

Συγκεκριμένα, η αιτία που η επίσημη ανακοίνωση του ανασχηματισμού καθυστέρησε τόσο, φαίνεται πως ήταν η απάντηση του νέου υφυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να αναλάβει το πόστο. «Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Ζουράρι και τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του. Για τις επόμενες τρεις ώρες, ο συγγραφέας ανέλυσε στον κ. Τσίπρα την θεωρία του για τις πομφόλυγες, τον καιρό του ψέγειν και τις συμπληγάδες της πολιτικής κι έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντας πως δεν θέλει να του πρήξει άλλο τα μέζεα. Τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γύρισε μπερδεμένος προς τους συνεργάτες του και τους παρακάλεσε κλαίγοντας να του εξηγήσουν τι εννοεί κι ακολούθησε αμήχανη σιωπή αρκετών ωρών», εξηγεί μιλώντας στο «Κουλούρι» στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, άπαντες στο Μαξίμου προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν την απάντηση του 76χρονου πολιτικού, και ιδιαίτερα τη φράση για τις μυροφόρες, ζητώντας μέχρι και τη βοήθεια έγκριτων ακαδημαϊκών. Τελικά, αποφασίστηκε να παρθεί το ρίσκο της τοποθέτησης του κ. Ζουράρι στη θέση του υφυπουργού, με το σκεπτικό πως ακόμη κι αν αποκάλυπτε ότι απάντησε αρνητικά, κανείς δεν θα τον καταλάβαινε.

Τελικά, όλα κύλησαν ομαλά και στην κυβέρνηση αποφάσισαν να διορίσουν άμεσα προσωπική διερμηνέα για τον νέο υφυπουργό.

tokoulouri.gr

Categories