ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ: Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο παραχωρεί το Αμφιθέατρο για εκδήλωση κατά του ΚΕΛ. video

 Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο παραχωρεί το Αμφιθέατρο για εκδήλωση κατά του ΚΕΛ – 26 Νοεμβρίου η πιθανή ημερομηνία

Απρόσμενους “επισκέπτες” είχε χθες 16/11/16, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού καθώς περί τα 35 άτομα -όλοι, μέλη από τις δύο οργανωμένες ομάδες (“ΚΑΛΥΒΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΒΟΥΖΑΣ” και ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ“) που αντιτίθενται στην χωροθέτηση του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ – οι οποίοι ζήτησαν να τοποθετηθούν και να διαμαρτυρηθούν κυρίως για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει το Αμφιθέατρο του Δημαρχείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση κατά του ΚΕΛ.

Με πρόταση Τσαλικίδη στην οποία συμφώνησε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τοποθετήσεις των πολιτών εντάχθηκαν στο πλαίσιο  της Συνεδρίασης ως ” προ της εκτός  Ημερήσιας Διάταξης θέματα, ώστε να είναι ισχυρή η όποια απόφαση μετά την συζήτηση του θέματος.

Εκπρόσωπος των πολιτών έθεσε 3 ζητήματα που έχουν ανακύψει από τη στιγμή που χωροθετήθηκε το ΚΕΛ:

  1. Δεν δόθηκε από τον Δήμαρχο ο λόγος στους αντίθετους στο ΚΕΛ Καλυβιώτες σε 2 από τις 6 ενημερωτικές εκδηλώσεις
  2. Δεν παραχώρησε η Δημοτική Αρχή το Αμφιθέατρο σε σχετικό αίτημα εκπροσώπου των πολιτών με την αιτιολογία ότι αυτό παραχωρείται μόνο σε φορείς, Συλλόγους κλπ, Αντ’ αυτού ο Δήμαρχος τους πρότεινε την Αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους πολίτες για πρακτικούς λόγους.
  3. Κατέβηκε το πανό διαμαρτυρίας που οι πολίτες είχαν αναρτήσει το περασμένο Σάββατο.

16-11-a

Μετά τον εκπρόσωπο των πολιτών πήρε το λόγο ο Μανώλης Τσαλικίδης, ο οποίος αφού έκανε κριτική στον Δήμαρχο για τον χειρισμό του ζητήματος της παραχώρησης, ζήτησε να αποφασίσει το ΔΣ την διάθεση του Αμφιθεάτρου για να ακουστεί η άλλη άποψη περί ΚΕΛ. Στο ίδιο μήκος κύματος η Αγγελική Ράπτη, προτείνοντας να αποφασίσει το ΔΣ θετικά υπέρ της παραχώρησης, τόνισε ότι “ως Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε”. Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις Αντρ. Κωνσταντέλλου όπως και του Δ.Κατσούλη που μιλώντας, απόρησε πως δεν θα έπρεπε ένα ΔΣ να συζητεί το Αυτονόητο δηλ, για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου στους Πολίτες.

Ο Δήμαρχος απάντησε στα αντίστοιχα θέματα ως εξής.

1.”Είναι η πρώτη φορά που για ένα σοβαρό ζήτημα όπως το ΚΕΛ έγινε από την Δημοτική Αρχή τόσο πλατιά ενημέρωση”.

2. “Ο λόγος δεν δόθηκε σε 2 ενημερώσεις γιατί υπήρξε κίνδυνος να εξελιχτεί παρόμοια κατάσταση με αυτή που έγινε στο Λαγονήσι και μάλιστα ζήτησα συγνώμη από τον Μ Τσαλικίδη που ήθελε να τοποθετηθεί”.

3. “Στο αίτημα παραχώρησης του Αμφιθεάτρου δεν έχω απαντήσει γραπτώς -ούτε αρνητικά ούτε θετικά-για τι υπάρχει κανονισμός που δεν έχει γίνει από μένα αλλά απ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο βάσει του οποίου η παραχώρηση γίνεται μόνο σε φορείς. Αυτή την δυνατότητα την έχει όμως το Δημοτικό Συμβούλιο ως Ανώτατο Όργανο. Γι αυτό πρότεινα την αίθουσα του ΔΣ για την οποία δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες εναντίον μου ότι δεν επιτρέπω να ακουστεί η αντίθετη άποψη, εγώ ήμουν αυτός που στην πρώτη ενημέρωση μίλησα 40 λεπτά και όσοι μίλησαν εναντίον του ΚΕΛ , πέρασαν την 1,5 ώρα. Επίσης εγώ ήμουν αυτός που έδωσα την Άδεια να γίνει η ενημέρωση-διαμαρτυρία στην Πλατεία Καλυβίων”.

4. “Σε ότι αφορά το πανό, οι υπηρεσίες έχουν πάγια εντολή να εφαρμόσουν την νομοθεσία και να κατεβάζουν όλα τα πανό”.

16-11-b

Θέμα επί προσωπικού τέθηκε από την Αγγελική Ράπτη όταν ο Δήμαρχος είπε ότι εκείνη έχει έλθει μόνο σε μία συγκέντρωση και να απαντήσει η Α. Ράπτη ότι με αφορμή το Λαγονήσι, κατάλαβε ότι οι συγκεντρώσεις αυτές έγιναν για να ακουστεί μόνο μία άποψη, κάτι που δεν την ενδιαφέρει.

Να σημειωθεί ότι στην δευτερολογία του ο Μανώλης Τσαλικίδης πρότεινε προκειμένου να μην υπάρχει το ζήτημα της ανάρτησης πανό, να ανακοινωθεί από όλες τις ηλεκτρονικές ταμπέλες του Δήμου η ημερομηνία και ο τόπος της εκδήλωσης των Πολιτών..

Περί γενναιότητας του Δημάρχου μίλησε ο Μ. Χαρίτος γιατί -όπως είπε-θα μπορούσε με την πλειοψηφία να μην περάσει η πρόταση, όμως εκείνος προτρέπει κι όλας τους Δημοτικούς του Συμβούλους να ψηφίσουν ΥΠΕΡ της παραχώρησης και αυτό -συμπλήρωσε- δεν δείχνει ότι πιέστηκε από τον κόσμο.

Αφού το Δημοτικό Συμβούλιο  ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ την παραχώρηση, ο Δήμαρχος συμπλήρωσε: “χαίρομαι που γίνεται αυτή η κουβέντα απόψε και είναι οι συμπολίτες μας παρόντες, γιατι τον τελευταίο καιρό είχε αναπτυχθεί παραφιλολογία πως δεν έδωσα το Αμφιθέατρο, κανείς όμως δεν ανέφερε ότι εγώ παραχώρησα την Αίθουσα του Δ. Συμβουλίου η οποιονδήποτε άλλο χώρο του Δήμου.Σήμερα αποκαταστάθηκε η αλήθεια και φάνηκαν όλα τα πραγματικά γεγονότα.”

Τέλος, ο Μ.Τσαλικίδης και η Αγγελική Ράπτη επανέφεραν προς ψήφιση το ζήτημα της ανακοίνωσης της εκδήλωσης στους ηλεκτρονικούς πίνακες του Δήμου κάτι που δέχτηκε ο Δήμαρχος με την προυπόθεση ότι θα αναφέρονται ποιοί είναι, γιατί υπάρχει ένα “Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών για το ΚΕΛ” το οποίο παραπλανά με την περιγραφή του ενώ θα έπρεπε να διευκρινίζεται ότι είναι εναντίον του ΚΕΛ.

Ο κος Βασιλείου εκ μέρους των “Καλυβιωτών κατά της Χαβούζας” που ήταν παρών, δήλωσε ότι η ονομασία θα διορθωθεί και θα περιγράφεται ευκρινώς ποιοι ακριβώς είναι.

Δείτε το video ολόκληρης της συζήτησης.

[wonderplugin_carousel id=”24″]
Categories