Θετική Γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης για Τεχνικά έργα και Προυπολογισμό 2017 Σαρωνικού

Με απαρτία (λόγω της εξ αναβολής επανάληψης της προηγούμενης συνεδρίασης)  που διαμορφώθηκε με 11 από τα 32 μέλη, η Επιτροπή Διαβούλευσης γνωμοδότησε θετικά επί του τεχνικού προγράμματος και του Προυπολογισμού 2017 του Δήμου Σαρωνικού.

Να σημειωθεί ότι κατά τη στιγμή της ψηφοφορίας είχαν απομείνει στην αίθουσα μόνο 5 μέλη, καθώς ενωρίτερα είχαν σταδιακά αποχωρήσει τα υπόλοιπα.

Στην 3ωρη συνεδρίαση της Επιτροπής, οι περισσότεροι ομιλητές επέλεξαν να τοποθετηθούν επί γενικότερων ζητημάτων και όχι επί των συγκεκριμένων προτάσεων των τεχνικών έργων η του προυπολογισμού και υπ αυτήν την έννοια ήταν μία ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον Δήμαρχο Σαρωνικού ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και απασχολούν όλους τους Δημότες.

Ο Paraktios ήταν εκεί και κατέγραψε την συνεδρίαση με 2 video που ακολουθούν. Επίσης προς διευκόλυνση των αναγνωστών, αναφέρονται τα χρονικά σημεία στα video με τα κύρια σημεία των συζητήσεων.

1 Δήμαρχος. Επεξήγηση και Εισαγωγή (στην Αρχή του video).

2. Φραγκιαδουλάκης.  (6ο min). Πιστοποίηση Παιδικών Χαρών

3. Ν.Πάστρας. (17min). Συγκοινωνίες – Σχέδιο Α’  Κατοικίας – Αγ.Τριάδος – Νεκροταφείο – Καντίνες. Αλιευτικό Καταφύγιο

4. Ντίνος Χασάπης (38min). Καταγγελία για την Διαχείριση Παραλιακού Μετώπου – Ιχθυοτροφείο “ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ”

5. Ευστρ. Γιαννουλάκης (58min).  Δασικές εκτάσεις – Δημόσια Υγεία – Δημοτική Αγορά -Τουριστική Ανάπτυξη – Ηλεκτροφωτισμός.

6. Γ. Μπολιεράκης (1h 12). Διαχείριση Απορριμμάτων και καθαρισμός κάδων – Παρεμπόδιση από κλαδιά δέντρων – καθρέφτες – Καθαρισμός χώρων γύρω από τα σχολεία -Ασφαλτόστρωση δρόμων – Μονής Αρκαδίου

 


B’μέρος. 

1. Παναγιωτόπουλος. Για πράσινα απορρίμματα – Πλαίσιο Λειτουργίας των Ναυτικών Ομίλων- Αποχετευτικό-Για την επικινδυνότητα της νέας οδού Μαρκοπούλου – Συγκοινωνίες – Λακούβες – Αλιευτικό.

2. Κυνηγαλάκης. (28ο min).Για μη ύπαρξη κωδικού στα κτιριακά των σχολείων – Μελέτη Γυμνασίου Σαρωνίδας – για ΕΠΑΛ – Για τις οφειλές 7,5 εκ ΕΥΡΩ των πολιτών – Αποθεματικό. (28min)

3. Aχιλλέως Δόξης.(33min). Παιδικές χαρές – Δημοτική Συγκοινωνία – Καντίνες – Τουρισμός – Αλυκές- Κέντρα Υγείας- Διαχείριση απορριμμάτων – Σχολεία – Δεν υπάρχουν εισηγήσεις με υλικό τεκμηρίωσης για το  τεχνικό πρόγραμμα.

4. Κοτσιρέας Χρήστος. (53 min). Ανάγνωση επιστολής του Οδυσσέα Μανουσαρίδη για την ενοποίηση του ΓΠΣ – ΚΕΛ – Αρμυρίκια Σαρωνίδας – για το ρόλο των πολιτών στις αποφάσεις του Δήμου -για πλατείες.

5. Μαρμαρινός (1h 30). Γενικές παρατηρήσεις και απόψεις – Υδροδότηση Σαρωνίδας

Ακολούθησε γενική συζήτηση και ψήφιση.

 

[wonderplugin_carousel id=”32″]
Categories