Το bazar του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαγονησίου με συμμετοχή Αφγανών μαθητών. updated. video

Σε εντυπωσιακά και με πολλά δρώμενα bazar μας έχει συνηθίσει ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαγονησίου και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση το φετινό, διήμερης διάρκειας, 3-4/12/16.

Φέτος όμως υπήρξε και μία ξεχωριστή παρουσία με πολλούς συμβολισμούς. Αφγανοί μαθητές από Σχολείο Λαυρίου, συμμετείχαν με δικές τους δημιουργίες μαζί με τους άλλους μαθητές και γονείς του 3ου Δημοτικού, δίνοντας ιδιαίτερο μήνυμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας που τελευταία έχουν παρατηρηθεί σε κάποιες περιοχές της Χώρας μας.

Οι Αφγανοί μαθητές, είναι παιδιά της δομής Λαυρίου και φοιτούν στο 2 ο Γυμνάσιο Λαυρίου. Γνωρίζουν αγγλικά και κάποια από τα κορίτσια καταλαβαίνουν ελληνικά.

Η χειροτεχνία, πλεκτά από νήμα, είναι κάτι που το δούλευαν από την χώρα τους χρόνια τώρα. Υλικά για τις κατασκευές τους βρήκαν από δωρεές εθελοντών και από Ελβετική ανεξάρτητη ομάδα αλληλεγγύης. (όχι Μ.Κ.Ο)!

Συντονίστρια τους είναι ή Κατερίνα Καλαιτζάκη που βρίσκεται δίπλα τους αμισθί από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκαν στην δομή.

Με Γραπτή άδεια των γονέων τους μεταφέρθηκαν στο μπαζάρ και σκοπεύουν να προωθήσουν τις δουλειές τους σε εκδηλώσεις όπου τους επιτρέπεται ή είσοδος με την βοήθεια εθελοντών Γονέων.

Ο Paraktios κατέγραψε πλάνα από το μπαζάρ στο τέλος περίπου του γλεντιού που έστησαν οι γονείς και έτσι δεν κρίναμε σκόπιμο να επενδύσουμε το video με άλλη μουσική απ αυτήν που  έπαιζε εκείνη τη στιγμή, ώστε να σας μεταφέρουμε το αυθεντικό κλίμα καθώς λίγη ώρα πριν, ανέβηκε στο fb σχετικό βιντεάκι το οποίο το ενσωματώσαμε στο δικό μας.

δείτε φωτο ΕΔΩ

[wonderplugin_carousel id=”28″]
Categories