Ενημέρωση Δημάρχου στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Δήμου Σαρωνικού.

Κύκλο ενημερώσεων ξεκίνησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού στους μαθητές της Γ’ Λυκείου όλων των σχολείων του Δήμου, με σκοπό οι αυριανοί Πολίτες, αφήνοντας τα μαθητικά θρανία, να ενημερωθούν για τη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, να ευαισθητοποιηθούν και να μη γυρίσουν τη πλάτη τους στα δημόσια πράγματα του τόπου τους.

Τη πρώτη πρόσκληση απηύθυνε ο Γιώργος Σωφρόνης στους μαθητές της Γ Λυκείου Λαγονησίου χθες Παρασκευή 9/12/16 που συγκεντρώθηκαν στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου όπου έγινε και η ενημέρωση.

Αφού ο Δήμαρχος τους εξήγησε τη δομή και το τρόπο λειτουργίας του Δήμου, ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών σε θέματα καθημερινότητας, επικεντρώνοντας μάλιστα σε ζητήματα που ο καθένας από μας θα ρώταγε τον Δήμαρχο, δείχνοντας έτσι ότι δεν είναι και τόσο αδιάφοροι με τα ζητήματα καθημερινότητας.

Η κακή κατάσταση των δρόμων, η καθυστέρηση εκτέλεσης δημόσιων έργων, η τοπική συγκοινωνία στην οποία επέμειναν αρκετά, η νέα λεωφόρος Μαρκοπούλου – Λαγονησίου, τα δίκτυα ύδρευσης και πολλά άλλα θέματα ήταν τα πρώτα θέματα που έθεσαν οι μαθητές μέσα από τις ερωτήσεις τους στις οποίες έδινε τις απαραίτητες εξηγήσεις ο Δήμαρχος.

To video που ακολουθεί, είναι ενδεικτικό και δεν αποδίδει την ουσία της συζήτησης που κράτησε περί τις 2,5 ώρες και έχει σκοπό μόνο να αναδείξει το γενικότερο πλαίσιο του γεγονότος.

[wonderplugin_carousel id=”27″]

 

Categories