Καταγγελία κατοίκου για ξερίζωμα σχίνων σε δασική ζώνη στο Λαγονήσι.

Την πιο κάτω καταγγελία λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από συνδημότισα της οποίας το όνομα το έχουμε αλλά δημοσιεύουμε μόνον τα αρχικά της, η οποία αναφέρεται σε ενδεχόμενη παράνομη “επέκταση” ιδιοκτησίας.

Δημοσιοποιούμε την καταγγελία την οποία κοινοποιούμε  στον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της ΔΚ Καλυβίων και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.

“Αγαπητέ κύριε Ξυγκάκη,
οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και γι αυτό έχουν βρει περιθώριο οι παράνομοι και αυθαιρετούν χωρίς κανένα έλεγχο. Οι φωτογραφίες που σας επισυνάπτω το αποδεικνύουν.

Στην είσοδο της οδού Καλαμάτας, απο την Αναβύσσου, η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ΔΑΣΙΚΗ (γνωστό και ως γεφυράκι).

Αυτό όμως δεν εμπόδισε κάποιους να καλέσουν μια μπουλντόζα, για να απαλλοτριώσουν μέρος της θαμνώδους έκτασης, πλάι στο δρόμο επι της οδού Καλαμάτας.
Στο ερώτημα των περαστικών γιατί γίνεται αυτό, από το γειτονικό σπίτι, απάντησαν ότι “ήλθε ο Δήμος να καθαρίσει”.

Όμως μετά από συνομιλία με τον Δήμαρχο κ. Σοφρώνη, βεβαιώθηκα ότι ο Δήμος δεν κάλεσε καμία μπουλντόζα, γιατί όπως πολύ λογικά μου επανέλαβε “δεν έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε δασική ζώνη”. Απόδειξη για το ότι δεν έχει δικαίωμα, αποτελεί και το γεγονός οτι, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, δεν έχει σταθεί δυνατόν να μπει ούτε καν ένα φως στην στροφή απο την Αναβύσσου προς την Καλαμάτας,με αποτέλεσμα να παραμένει η συμβολή των δύο δρόμων, ίσως το πιο σκοτεινό σημείο σε ολόκληρο το Λαγονήσι!

Το συμβάν είναι μια τρανή επιβεβαίωση της αυθαιρεσίας κάποιου συμπολίτη μας, ο οποίος, πιθανότατα ενόψει της δημιουργίας του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ αποφάσισε ότι τα σχοίνα και οι μυρτιές της δασικής περιοχής “ενοχλούν” τις μεθοδεύσεις του! Θεώρησε εύκολο μάλιστα είναι να ρίχνει την ευθύνη για το συμβάν, στις υπηρεσίες του Δήμου, πράγμα εύκολο και… σύνηθες για τους έλληνες…

Είθε, το συρματόπλεγμα που βλέπετε στις φωτογραφίες, να μην βγει πιο έξω, καταπατώντας το χώρο που άφησαν τα σχοίνα, όπως ίσως κάποιοι επιδιώκουν….

Ίσως η δημοσίευση, λειτουργήσει αποτρεπτικά.

σας ευχαριστώ πολύ
Μ.Σ. “

[wonderplugin_carousel id=”24″]
Categories