Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις: Κέντρο Μελέτης “ΚΕΦΑΛΑΙΑ & ΜΙΚΡΑ” – Λαγονήσι

Το κέντρο μελέτης «ΚΕΦΑΛΑΙΑ & μικρά» λειτουργεί στο Λαγονήσι από τον Σεπτέμβριο του 2016. Είναι ένα σύγχρονο κέντρο μελέτης με αντικείμενο την καθημερινή προετοιμασία των μαθητών στα μαθήματα της επόμενης μέρας, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση και σε τυχόν μαθησιακές δυσκολίες. Απευθυνόμαστε σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Οι μαθητές και μαθήτριες έχουν στήριξη σε όλα τα σχολικά μαθήματα, στις σχολικές εργασίες και στην προετοιμασία των διαγωνισμάτων.
Τα οφέλη
Συχνά ακούμε από γονείς να δυσκολεύονται να έχουν την εποπτεία της μελέτης των παιδιών στο σπίτι, είτε λόγω εργασίας, είτε γιατί πολλές φορές δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου. Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά δεν γνωρίζουν πώς να οργανώνονται, πώς να ελέγχουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και πολλές φορές αποσπώνται από άλλα ενδιαφέροντα. Με την οργανωμένη, καθημερινή μελέτη στον χώρο μας ο μαθητής/η μαθήτρια πηγαίνει στο σπίτι έτοιμος/έτοιμη για την επόμενη σχολική μέρα, χωρίς απορίες και έχοντας την υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για δραστηριότητες και ξεκούραση.
Το προσωπικό μας
Το προσωπικό του κέντρου μας αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτικούς, εξειδικευμένους σε μαθητές/μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο από άποψη γνωστικών αντικειμένων, όσο και διαχείρισης της τάξης. Στους δασκάλους και καθηγητές μας μπορούν τα παιδιά να απευθύνονται για οποιαδήποτε δυσκολία στα σχολικά μαθήματα, για την επίλυση αποριών και την οργάνωση της μελέτης τους.
Μεθοδολογία – Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του κέντρου μας βασίζεται στην έννοια της οργάνωσης του διαβάσματος. Αυτό το οποίο επιδιώκεται είναι να εκπαιδευτεί ο μαθητής/η μαθήτρια στην οργάνωση της μελέτης του, αλλά και στη διαχείριση του χρόνου του/της. Παρέχεται στο μαθητή μεθοδολογία μελέτης, μαθαίνει δηλαδή πώς να μελετά μόνος του/μόνη της και να ξεπερνά τις δυσκολίες που προκύπτουν.
Το κέντρο είναι ανοιχτό από το μεσημέρι έως το απόγευμα και τα παιδιά μας είναι χωρισμένοι σε γκρουπ ανά ηλικία. Στον χώρο μας ο μαθητής/η μαθητρια βρίσκεται καθημερινά, δύο με τρεις ώρες (αναλόγως των αναγκών και της τάξης) και προετοιμάζει τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης υπάρχει ο δάσκαλος – επόπτης, ο οποίος κατευθύνει, δίνοντας οδηγίες σχετικά με την οργάνωση των μαθημάτων , αλλά και λύνοντας απορίες ανά πάσα στιγμή.
Επιπλέον Εξάσκηση
Καθώς ο μαθητής/η μαθήτρια με την πάροδο του χρόνου καταφέρνει να ολοκληρώνει όλο και πιο σύντομα το διάβασμά του, έχει τη δυνατότητα να δουλεψει με επιπλέον ασκήσεις, βασισμένες στην ύλη του και στις απαιτήσεις του επιπέδου του/της, χωρίς τη βοήθεια του εκπαιδευτικού, προκειμένου να ελεγχθούν οι δυσκολίες του/της και να παρατηρήσει και ο ίδιος/η ίδια «τι έχω μάθει μέχρι τώρα», «τι μπορώ να κάνω μόνος μου», «τι δεν ξέρω». Αυτή η διαδικασία αυτοελέγχου είναι πολύ σημαντική, καθώς το παιδί έρχεται ο ίδιος αντιμέτωπος με τις δυσκολίες του και μαθαίνει να αξιολογεί το ίδιο τον εαυτό του.
Ο Χώρος Μας
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος μας παρέχει ένα περιβάλλον φιλικό στα παιδιά, είναι εμπλουτισμένος με εκπαιδευτικό υλικό και βοηθά στη διατήρηση της προσοχής τους κατα τη διάρκεια της μελέτης. Παρέχει επίσης ασφάλεια στους μαθητές καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν την εποπτεία τους για όση ώρα μελετούν. Σε αυτό συμβάλλει η διαρρύθμιση του χώρου που επιτρέπει την πλήρη εποπτεία της διαδικασίας. Ο χώρος, τέλος, διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας και ειδικό φαρμακείο, σε περίπτωση ανάγκης.
Επικοινωνήστε μαζί μας
Αριθμός τηλεφώνου 22910 – 72110
Διεύθυνση Λεωφόρος Καλυβίων 71, Λαγονήσι, Τ.Κ. 19010
www.kefalaiakaimikra.com

Categories