Το δόγμα «no politica» απαγορεύει μήνυμα για τα προσφυγόπουλα…

Η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος απαγόρευσε στη Λάρισα την αναγραφή του κοινωνικού μηνύματος «τα…
προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας» στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας της για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η Super League «απέρριψε προφορικά και εκ προοιμίου την πρόταση, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω μήνυμα ως άκρως πολιτικό!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ομάδα της Λάρισας που δε προτίθεται να συμμορφωθεί.

“Μία ακόμη ανακοίνωση και απτόητοι συνεχίζουμε !!
……………………………………………………………………..
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΑΕΛ (16/12/2016)
H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι παρότι ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης αγωνιστικού της Super League, απήντησε στην διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εγκρίνει η Super League την αναγραφή του κοινωνικού μηνύματος «ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας της, γιατί αυτό είναι πολιτικό …”
«Η θέση της ιδιοκτησίας αλλά και των οπαδών μας είναι ότι αλίμονο αν το κορυφαίο παγκοσμίως κοινωνικό γεγονός που είναι το ποδόσφαιρο, γυρίσει την πλάτη του στο δράμα των προσφυγόπουλων, τα οποία είναι χωρίς τροφή, χωρίς στέγη, χωρίς θέρμανση και ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει ένας λυσσώδης αγώνας να στερηθούν τη γνώση, αφού τους απαγορεύεται άμεσα ή έμμεσα να φοιτήσουν σε σχολεία» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι «βυσσινί».

Ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συνοδινός, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της απόφασης της Super League. «Απίστευτο μόνο για όσους δεν ξέρουν. Η Σούπερ Λιγκ απαγορεύει στην Α.Ε. Λάρισα να κατέβει στον αυριανό αγώνα με το κοινωνικό μήνυμα στις φανέλες: ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Ο εκφασισμός της κοινωνίας μέσω του no politica στο ποδόσφαιρο δεν θα μείνει αναπάντητος», γράφει…

“Απίστευτο μόνο για όσους δεν ξέρουν. Η Σούπερ Λιγκ απαγορεύει στην Α.Ε.Λάρισα να κατέβει στον αυριανό αγώνα με το κοινωνικό μήνυμα στις φανέλες: ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Ο εκφασισμός της κοινωνίας μέσω του no politica στο ποδόσφαιρο δεν θα μείνει αναπάντητος. Αύριο ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού θα πάρω θέση εμπράκτως”.
efsyn.gr

Categories