Το πρώτο επανδρωμένο ρομπότ είναι εδώ Robocop

Τα επανδρωμένα ρομπότ αποτελούσαν πάντα ένα από τα αγαπημένα θέματα των ταινιών επιστημονικής φαντασίας ως οι απόλυτες πολεμικές μηχανές. Όμως πλέον γίνονται πραγματικότητα.
Η νοτιοκορεατική εταιρεία Hankook Mirae Technology κατασκεύασε και παρουσίασε το πρώτο επανδρωμένο ρομπότ στον κόσμο. Πρόκειται για έναν ρομποτικό γίγαντα τον οποίο χειρίζεται άνθρωπος που βρίσκεται στο εσωτερικό του.

Το Method-2 έχει ύψος περίπου 4 μέτρα, ενώ το βάρος του φτάνει τους 1,3 τόνους. Οι βραχίονές του ζυγίζουν περίπου 130 κιλά έκαστος.

Η εταιρεία έχει δαπανήσει από το 2014, οπότε και ξεκίνησε η ανάπτυξη του ρομπότ, περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην ομάδα σχεδιασμού συμμετείχε και ο Βιτάλι Μπουλγκάροφ, ο οποίος είχε σχεδιάσει τον Ρόμποκοπ και τα ρομπότ από την ταινία «ο Εξολοθρευτής».


«Το Method-2 είναι το πρώτο επανδρωμένο δίποδο ρομπότ στον κόσμο και είναι κατασκευασμένο, ώστε να λειτουργεί σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες και περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε χωρίς προστασία», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιανγκ Ζιν-Ξο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget, πιθανές χρήσεις του συγκεκριμένου ρομπότ στο μέλλον θα περιλαμβάνουν τη μετακίνηση μεγάλων φορτίων, καθώς και τη χρήση του σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ πολλοί εκτιμούν πως θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και στον τομέα των κατασκευών.

tvxs

Categories