Τα εγκαίνια των γραφείων και η κοπή πίτας της “ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”. Προχωράει η ανάπλαση του Παλιού Δημοτικού.

Σε αίθουσα  Πολιτισμού και Εκδηλώσεων για όλους τους Συλλόγους της Περιοχής μετατράπηκε ο χώρος κάτω από το θεατράκι της Π.Φώκαιας όπου στο εξής θα εδρεύουν  τα γραφεία της “Φωκαέων Πολιτεία” μετά από επίμονη και πολύχρονη προσπάθεια των υπευθύνων του Συλλόγου. Σε αυτό τον χώρο θα λειτουργεί και θεματική βιβλιοθήκη με βιβλία από την ιστορία και το οδοιπορικό των Φωκιανών θυμίζοντας στις νέες γενιές την ιστορία των προγόνων τους.

Αυτό ήταν το κεντρικό στοιχείο της χθεσινής εκδήλωσης (4/1/17) που συνδυάστηκε και με το κόψιμο της πίτας της ¨Φωκαέων Πολιτείας” της οποίας τα μέλη γιόρτασαν με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Η δήλωση του Δημάρχου  Γιώργου Σωφρόνη, ότι έχουν εξασφαλιστεί περίπου 800.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, για την ανάπλαση του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Π.Φώκαιας, το οποίο προορίζεται να γίνει Κέντρο Πολιτισμού της περιοχής, ενθουσίασε τους Φωκιανούς και “έκλεψε την παράσταση”.

Να θυμίσουμε ότι η προσπάθεια για την ανακαίνιση και ανάπλαση του Παλιού Δημοτικού Σχολείου είχε ξεκινήσει επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, χρηματοδοτήθηκε από τον Αθ. Μαρτίνο και παρουσιάστηκε από τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο Μανώλη Τσαλικίδη  στις 25/7/14. Η νέα Δημοτική Αρχή “έτρεξε” τις διαδικασίες και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα ένα όνειρο των Φωκιανών θα γίνει πραγματικότητα.

Από το αρχείο μας, ανασύρουμε την αντίστοιχη εκδήλωση γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον το περιεχόμενο της μελέτης ανάπλασης. Δείτε την παρουσίαση της Μελέτης πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το video του Paraktios με αποσπάσματα από την χθεσινή εκδήλωση με τον αγιασμό και τις ομιλίες του Δημάρχου, της Προέδρου της ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ζαχαρώς Φραντζέσκου, του Προέδρου της ΔΚ Νάσου Παπουτσή και του Αντιδημάρχου Ηλ. Μπουκουβάλα καθώς και παραδοσιακά κάλαντα.

Δείτε φωτο ΕΔΩ

[wonderplugin_carousel id=”31″] [wonderplugin_carousel id=”32″]
Categories