Η πρώτη έντυπη εφημερίδα Συλλόγου στο Λαγονήσι μετά από 20 χρόνια, από τον “ΝΕΟ ΟΛΥΜΠΟ”

Μόνο ευχάριστη έκπληξη θα μπορούσε να είναι η έκδοση της έντυπης ενημερωτικής εφημερίδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΝΕΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Λαγονησίου.

Στην εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης που κινούμαστε όλοι, ίσως ξεχάσαμε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας δεν έχει την τεχνική δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά και σας πληροφορώ ότι αυτοί οι συνδημότες μας αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Η ανάγκη ενημέρωσης “πόρτα-πόρτα” με μία εφημερίδα τοπικής εμβέλειας που την ξεφυλλίζει κάποιος αισθανόμενος τη μυρωδιά του τυπογραφείου, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει,πόσο μάλλον όταν ο εκδότης είναι ένας Εξωραιστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος που πληροφορεί τα μέλη του και τους κατοίκους της περιοχής για τις δράσεις του, για τα προβλήματα της περιοχής ευθύνης του και όχι μόνο. Αυτό το κενό επιχειρεί να καλύψει – με την ωραιότατη έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδας του – το νέο ΔΣ του Συλλόγου.

[Σήμερα το πρωί στη κοπή της πίτας της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ζήτησα από τον Πρόεδρο του Νέου Ολύμπου, Δημήτρη Παπαχρήστου, να μου δώσει τη εφημερίδα κάτι που εκείνος έκανε με μεγάλη προθυμία μη γνωρίζοντας πως εκείνη τη στιγμή με ταξίδεψε  20 χρόνια πίσω στην “ΕΝΩΣΗ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ” όπου είχα διατελέσει Πρόεδρος για 2 θητείες. Πριν από μία εικοσαετία και επί 3 συνεχή χρόνια, η τότε ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – η ίδια ΕΝΩΣΗ που πρόσφατα μετονομάστηκε σε ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ- εξέδιδε την εφημερίδα Παραλία Λαγονησίου από τις οποίες εκδόσεις παραθέτω στο τέλος του άρθρου κάποια πρωτοσέλιδα με περιεχόμενο πάντα επίκαιρο ακόμα και σήμερα! Και αυτή ήταν η μόνη τοπική εφημερίδα στο Λαγονήσι που την εξέδιδε Σύλλογος χωρίς φυσικά εμπορικούς σκοπούς. Και βέβαια αναφέρομαι μόνο στη περιοχή Καλυβίων και Λαγονησίου γιατί τότε δεν είχαμε άμεση άποψη των υπόλοιπων περιοχών (σημερινών Δημοτικών Κοινοτήτων) εκτός από τα μεγάλα θέματα και που τότε κυριαρχούσαν στην επικαιρότητα όπως οι Αλυκές Αναβύσσου κλπ. Ήταν η εποχή που η Κοινότητα Καλυβίων έγινε Δήμος και ακολούθησε  και η ένταξη της Παραλίας στο Σχέδιο που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η Πράξη Εφαρμογής!

Επίσης την ίδια περίπου εποχή υπήρχε και ενημερωτική έκδοση από τον Σύλλογο ΛΑΚΚΑ Αναβύσσου δείγμα που επίσης παραθέτω από αναρτήσεις του Οδυσσέα Μανουσαρίδη.

Κλείνοντας αυτή την αναδρομή, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω τα ονόματα του Προεδρείου της τότε ΕΝΩΣΗΣ που εκτός από τον υπογράφοντα ήταν οι αγαπημένοι Κώστας Αλεξόπουλος και Κώστας Μπιτχαβάς που δεν υπάρχουν πια μαζί μας, η Μαρία Σκλαβάκη και η Ελένη Παπαθανασίου. (Η Ελένη μέχρι σήμερα είναι μέλος του ΔΣ στον Σύλλογο ΦΟΙΝΙΚΑΣ, όπως και τότε)].

Επιστρέφοντας στο ΣΗΜΕΡΑ, συγχαρητήρια όχι μόνο στον Πρόεδρο Δημήτρη Παπαχρήστου αλλά σε όλο το ΔΣ γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι η εφημερίδα δεν είναι υπόθεση ενός αλλά της Ομάδας.

Εύχομαι η έκδοση να συνεχιστεί για πολλά χρόνια και είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας θα την στηρίξουν!

Μέμος Ξυγκάκης

“ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ” του Συλλόγου ΝΕΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ


Κάποιες από τις εφημερίδες της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ (1994-1995-1996)


ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΛΑΚΚΑ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ” 

[wonderplugin_carousel id=”24″] [wonderplugin_carousel id=”25″] [wonderplugin_carousel id=”27″]
Categories