ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΣΕ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής», με αρχηγό τον υπόδικο βουλευτή Λαγό ενάντια σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, την ώρα που πραγματοποιούνταν σύσκεψη φορέων της περιοχής για την απόφαση φοίτησης στο συγκεκριμένο σχολείο παιδιών των προσφύγων.

Ανάλογο συμβάν, αν και μικρότερης έκτασης και χωρίς ηχηρές παρουσίες, διαδραματίστηκε και σε αντίστοιχη σύσκεψη στο Περιστέρι όπου ομάδες «αγανακτισμένων» πολιτών με τη γνωστή ρατσιστική επιχειρηματολογία περί καθαρότητας των Ελλήνων, περί λαθρομεταναστών και όχι προσφύγων προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δηλώνουμε ότι ως γονείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτήν την κατάσταση τόσο των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» όσο και οποιουδήποτε «καθαρόαιμου Έλληνα», απέναντι στους πιο κατατρεγμένους της σύγχρονης ιστορίας , τους πρόσφυγες και στα παιδιά τους .

Γιατί, δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και κυβέρνησης έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας.

Γιατί , είναι παιδιά που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακριά από τον οικιστικό ιστό, απομονωμένα και γκετοποιημένα.

Η εκπαίδευσή τους πρέπει να γίνεται μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, στα πρωινά τμήματα, όπως χρόνια τώρα γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας, χωρίς αποκλεισμούς και την εμπλοκή ΜΚΟ. Είναι ευθύνη του κράτους να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, και να εξασφαλίσει το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να γίνεται η φοίτησή τους σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτο, διευκολύνει να ακούγονται οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, με αποκορύφωμα τις χθεσινές τραμπουκικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε όλους, γονείς , μαθητές, εκπαιδευτικούς του Δήμου Σαρωνικού να σταθούμε απέναντι σε επαγρύπνηση ώστε να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!

Ως γονείς, χωρίς φόβο και χωρίς να ενδίδουμε σε οποιαδήποτε τρομοκρατία δηλώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης ΟΛΩΝ των παιδιών, προσφύγων ή μη στην Ελλάδα .
…….γιατί αν γλυτώσουν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα !
Το Δ.Σ.

Categories