«Σε παραλήρημα ο κ. Θεοδωράκης»

Παραληρηματικούς συλλογισμούς και ασυγχώρητη επιπολαιότητα καταλογίζει η Περιφέρεια Αττικής στον Σταύρο Θεδωράκη αναφορικά με τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού περί εκχώρησης του ΔΟΛ στον όμιλο του κ. Μπόμπολα. Η Περιφέρεια προσθέτει ότι η αποψίλωση των παρα-Ποτάμιων καλαμιώνων, με τις αθρόες καθημερινές προσχωρήσεις «στελεχών» στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει πανικοβάλει τον αρχηγό του, ο οποίος φοβάται ότι στο τέλος θα μείνει μόνος του… με το καλάμι που καβαλάει!».

Έτσι λοιπόν – συνεχίζει η Περ. Αττικής – σήμερα από το βήμα της Βουλής προχώρησε σε αστήρικτους και συκοφαντικούς συλλογισμούς. Ανακάτεψε στο θολό «κοκτέιλ» το οποίο προσπάθησε να σερβίρει, την κρίσιμη θέση στην οποία βρίσκεται ο δημοσιογραφικός όμιλος και πάνω από όλα οι εργαζόμενοί του, με την… ανάδειξη μειοδότη για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου – σημαντικού έργου υποδομής. Ενός αντιπλημμυρικού και κοινωνικά αναγκαίου έργου που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, με διεθνή, ηλεκτρονικό, αδιάβλητο διαγωνισμό, στον οποίο μετείχαν 8 ελληνικές και ξένες εταιρίες και στον οποίο η έκπτωση υπερέβη το 53%, ρίχνοντας τη δαπάνη για το δημόσιο και τους πολίτες κάτω από το μισό του προϋπολογισμού: δηλαδή από τα 150 εκατομμύρια ευρώ, στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν έγινε καμία ανάθεση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «καμία απ’ ευθείας ανάθεση, ούτε ίχνος δυνατότητας στους οικονομικούς φορείς να κάνουν συνεννόηση μεταξύ τους και να δώσουν χαμηλή έκπτωση».

Στην Περιφέρεια Αττικής – επισημαίνεται – δεν υπάρχουν «ημέτερες» εταιρίες, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών της δεν εντέλλονται και ούτε υφίστανται «ιδιαίτερες» σχέσεις με δημοσιογράφους. Η διοίκηση της Περιφέρειας θέτει το νομικό πλαίσιο που οφείλουν να σέβονται όλοι προς όφελος των πολιτών.

«Στο παρελθόν της διαπλοκής, της συναλλαγής και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, η Περιφέρεια Αττικής απαντά έμπρακτα με διαφάνεια, κοινωνική αποτελεσματικότητα και προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Ας μην κρίνει λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια» καταλήγει για τον Στ. Θεοδωράκη η Περ. Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε σημειώσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή ότι «ο Ψυχάρης να πέρασει την πόρτα του ανακριτή αφού παρέδωσε ΔΟΛ και η κ. Δούρου έδωσε την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα στον Μπόμπολα. Ελπίζω, οι δημοσιογράφοι να αντισταθούν. Είμαστε μπροστά σε μία κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ. Με μοχλό τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να ελέγξει και να συνετίσει ΜΜΕ που μέχρι χθες καταριόταν. Ο στόχος είναι να μιλούν όλοι με μία φωνή ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ. Νέα διάσταση στην επικοινωνία. Νέα διάσταση στη διαπλοκή».

efsyn

Categories