Δρόμοι μίας άλλης… εποχής

Αφορμή γι αυτό το δημοσίευμα μου έδωσε συνδημότισσα-μέλος του FORUM  η οποία κατήγγειλε την άσχημη κατάσταση ενός δρόμου και συγκεκριμένα στην οδό Κυκλάδων και Σύρου, πάροδοι της κεντρικότατης οδού Κύπρου  στο Λαγονήσι με  πολλές φωτογραφίες να συνοδεύουν την αγανάκτησή της.

Επισκεφθήκαμε το σημείο για να έχουμε άμεση αντίληψη του θέματος πριν κάνουμε οποιαδήποτε ανάρτηση.

Η οδός Κυκλάδων είναι μία από τις πολλές οδούς της περιοχής όπου ο χρόνος σταμάτησε στο 1965-66,  όταν από μόνοι τους οι κάτοικοι μάζευαν χρήματα για να φτιάξουν τσιμεντόδρομους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους καθώς επίσης  για να πληρώσουν τα έξοδα εγκατάστασης  στύλων της ΔΕΗ για τον φωτισμό τους. Συνδέει την οδό Κύπρου με την παραλιακή Σουνίου και μάλιστα έχει το “προνόμιο” στο ένα άκρο της που βγαίνει στην οδό Κύπρου , να φιλοξενεί και μία άτυπη χωματερή όπου οι κάτοικοι της περιοχής πετούν κλαδέματα και κάθε άλλου είδους  ογκώδη απορρίμματα τα οποία είναι αλήθεια ότι ο Δήμος συλλέγει μία φορά την εβδομάδα με εξαίρεση το καλοκαίρι που πέρασε,όταν η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, η Κοινότητα Καλυβίων αναβαθμίστηκε σε Δήμο και στη συνέχεια απολαμβάνουμε (?) τα αγαθά του Καλλικρατικού Δήμου Σαρωνικού. Το σκηνικό όμως αμετάβλητο στους κατεστραμμένους πλέον τσιμεντένιους δρόμους  με όλες τις Δημοτικές Αρχές να έχουν ως τελευταία τους  επιλογή την επισκευή αυτών των δρόμων. Ουδέποτε είδαμε στα επιδοτούμενα από την περιφέρεια έργα συντήρησης Οδοποιίας να περιλαμβάνεται η επισκευή έστω και ενός τέτοιου δρόμου στην περιοχή.

Η κακή κατάσταση των δρόμων έχει ως φυσικό επακόλουθο τις συχνές βλάβες ύδρευσης και την παρέμβαση φυσικά των συνεργείων του Δήμου. Η πιο πάνω φωτό είναι από την οδό Σύρου, πάροδο της Κυκλάδων και το σκάψιμο που βλέπετε είναι από την επισκευή των υδραυλικών που αφού διόρθωσαν την διαρροή, στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε κανένα συνεργείο να αποκαταστήσει τη ζημιά που εκείνοι προκάλεσαν στον τσιμεντόδρομο προκειμένου να επισκευάσουν την βλάβη της ύδρευσης.

Δεν έφτανε όμως αυτό, και μετά από λίγο καιρό πάλι υπήρξε διαρροή, μικρή αυτή τη φορά, και φυσικά η συνδημότισσά μας κάλεσε το συνεργείο ύδρευσης το οποίο απεφάνθη ότι επειδή η ποσότητα του νερού είναι μικρή δεν χρειάζεται περαιτέρω επισκευή παρά μόνον όταν η διαρροή θα γίνει μεγαλύτερη. Δεν γνωρίζω σε ποια λογική αντέχει αυτή η επιχειρηματολογία, πάντως εδώ και 4 μήνες συνεχίζεται αυτή η μικρή διαρροή περιμένοντας τη στιγμή της μεγάλης βλάβης(!!) για να διορθωθεί… όμως η λάσπη καλά κρατεί.

Νομίζουμε ότι είναι καιρός η Δημοτική Αρχή -εκτός από τα δρομολογούμενα μεγάλα έργα – να ασχοληθεί σοβαρά και με την καθημερινότητα των πολιτών που διαμένουν σε τέτοιου είδους δρόμους καθώς και αυτοί πληρώνουν κανονικά – όπως και οι οι υπόλοιποι δημότες – τα Δημοτικά τους Τέλη.

(Οι φωτό του Paraktios είναι της 2/2/17) 

κάποιες φωτο από την καταγγελία

 

[wonderplugin_carousel id=”29″]

 

Categories