Απόλυτα επιτυχημένες οι εκδηλώσεις της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Κομοτηνή, 18/2/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, η Θράκη έγινε το επίκεντρο ενδιαφέροντος το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή αντίστοιχα.
Η Ε.Ν.Α αποτελούμενη από νέους αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ &΄Β’ βαθμού, προσπάθησε να αναδείξει τις προοπτικές, τις δυνατότητες αλλά και τον στρατηγικό ρόλο της περιοχής.
Η Θράκη με πυλώνες στήριξης και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τις συνδυασμένες μεταφορές, την αξιοποίηση της ενέργειας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων και με τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, εξίσου σημαντικό, στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και ευκαιριών, σε μια στρατηγικούς σημασίας περιοχή, την πύλη εισόδου της Ευρώπης.
Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Καπναποθήκη «Π» ημερίδα με θέμα, «Ξάνθη, η πόλη του Καπνού», από την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ). Η εκδήλωση είχε ομιλητή τον Χρήστο Μιχαλόπουλο, Συγγραφέα και Πρόεδρο Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Ξάνθης, με θέμα «Η εμφάνιση της καπνοκαλλιέργειας και της εμπορίας καπνού στην περιοχή της Ξάνθης» και τον Αρχιτέκτων Μηχανικό – Λέκτορα ΔΠΘ, κ. Ιορδάνη Σιναμίδη με θέμα «Η συμβολή της παραγωγικής διαδικασίας του καπνού στην εξέλιξη της πόλης της Ξάνθης», έχοντας συντονιστή το δημοσιογράφο και διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης κ. Τηλέμαχο Αρναούτογλου. Υπεύθυνοι διοργάνωσης: ήταν ο Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος ΕΝΑ και η Αλεξία Γκιρτζίκη, Δημοτική Σύμβουλος Ξάνθης, Μέλος ΔΣ ΕΝΑ.
Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ ΑΕ – πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέκος Κοντός , αλλά μετά την απρόσμενη απώλεια του στενού φίλου και συνεργάτη Ευάγγελου Μπασιάκου, δεν ήταν δυνατή η παρουσία του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Σύμβουλος Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαρία Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατύπης, η Πελαγία και ο Διονύσης Βώβος και πολύς κόσμος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος διοργάνωσε ημερίδα για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Θράκη, καθώς και τις επιλογές που έχει μέσα σε ένα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, όπου και αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «Η Θράκη έχει επιλογή… Προοπτικές και προκλήσεις μέσω της αξιοποίησης των πυλώνων ανάπτυξης».
Με έντονο το πολιτικό και κυρίως αυτοδιοικητικό στοιχείο στο ακροατήριο της αίθουσας του Επιμελητηρίου, την οργάνωση και την προεδρία του πάνελ είχε η Φελίνα Καζάκου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής.
Εισηγητές στην ομιλία ήταν οι Αθανάσιος Καραμπίνης, πρύτανης του ΔΠΘ, Ρόδη Κράτσα τ. αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, ο Χρήστος Δούκας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο Γιάννης Γιαρέντης σύμβουλος Ενέργειας π. πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΑΔΜΗΕ και ο Σταμάτης Κουρούδης, επιχειρηματίας και επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, η Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, ο πρώην υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου, αλλά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, κ. Καλαντζής Νεκτάριος.
Την ανάγκη να προτείνονται λύσεις, πέρα από τη διαπίστωση των προβλημάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας κ. Νεκτάριος Καλαντζής, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση.
Όπως τόνισε, η Ένωση εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώνει νέους, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε ιδέες, αυτοδιοικητικούς από όλη την Ελλάδα, από το Καστελόριζο μέχρι την Κομοτηνή και από την Κέρκυρα μέχρι τη Μάνη, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, με συνδετικό κρίκο την αγάπη τους για την αυτοδιοίκηση.
«Ήρθαμε στην Κομοτηνή για να δούμε για την Θράκη», σημείωσε, τονίζοντας πως η προσέγγισή τους διαφέρει από αυτή των κλασικών πολιτικών, που έρχονται, δηλώνουν πως εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, και την θυμούνται ξανά μόνο προεκλογικά.
Την πρώτη εισήγηση του συνεδρίου έκανε ο πρύτανης του ΔΠΘ, Αθανάσιος Καραμπίνης, ο οποίος ανέπτυξε την ιστορία του ΔΠΘ ως σήμερα, ενώ η τ. αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, έλαβε τον λόγο στη συνέχεια, κάνοντας μία ομιλία συναισθηματική για την περιοχή της Θράκης και δηλώνοντας ενθουσιασμένη από την παρουσία της στην περιοχή. Μίλησε για τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, το Eurogroup, την προεκλογική περίοδο στην οποία μπαίνει η Ε.Ε., τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόνταλντ Τραμπ, και τη θέση της χώρας μας σε όλα αυτά. Ο Χρήστος Δούκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρουπόλεως, μίλησε για τη συμβολή του Λιμένα Αλεξανδρούπολης στις συνδυασμένες μεταφορές και την ανάπτυξη, καθώς και ο κ. Γιάννης Γιαρέντης, Σύμβουλος Ενέργειας, π. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλων ΑΔΜΗΕ, αναφέρθηκε στην ενέργεια ως κύριο αναπτυξιακό πυλώνα της Θράκης.
Τους προσκεκλημένους αλλά και τους ακροατές, που γέμισαν την αίθουσα, καλωσόρισε η κ. Φελίνα Καζάκου, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής και μέλος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, σημειώνοντας πως αφορμή για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, είναι η εικόνα της Θράκης, όπως μεταφέρεται από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ. «Όταν ασχολούνται με τη Θράκη, κυρίως ασχολούνται με αφορμή αρνητικά γεγονότα, όμως εμείς πιστεύουμε πραγματικά ότι έχει τεράστιες δυνατότητες και τεράστιες προοπτικές» σημείωσε.
Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος με την παρουσία της και στη Θράκη, θα συνεχίσει τον παρεμβατικό της ρόλο σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, στοχεύοντας να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής που θα φέρουν ανάπτυξη και προοπτική για τη χώρα.

Categories