Λαυρεωτική. Εκ νέου σύσκεψη για το θέμα των διεκδικήσεων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι ιδιοκτητών του Δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκ νέου σύσκεψη για το θέμα των διεκδικήσεων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι ιδιοκτητών του Δήμου Λαυρεωτικής
Εκ νέου σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Λαυρεωτικής σχετικά με το θέμα των διεκδικήσεων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι ιδιοκτητών του Δήμου Λαυρεωτικής, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά με τη συμμετοχή του συνόλου των βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Πάντζας, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Δέδες, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Μαυρωτάς, Κων/νος Κατσίκης και εκπρόσωπος της κας Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αδάμης, οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Λαυρεωτικής κ.κ Κων/νος Λεβαντής, Σταύρος Ιατρού και Απόστολος Παμφίλης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει στο Δήμο μας από την επιβολή προστίμων από το Ελληνικό Δημόσιο (ΚΥΔ-ΕΤΑΔ) σε πολλούς κατοίκους της περιοχής και συμφωνήθηκε να προωθηθούν άμεσα από όλες τις πολιτικές παρατάξεις τα αιτήματα του Δήμου Λαυρεωτικής για επέκταση της εφαρμογής του Νόμου 719/1977 σε όλη την εδαφική επικράτεια του τότε Δήμου Λαυρεωτικής και νυν καλλικρατικών Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού (σήμερα ισχύει μόνο για την Κερατέα) , να ανασταλεί η έκδοση, η βεβαίωση, η είσπραξη και η εκτέλεση Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής και Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ .
Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς δήλωσε πως: « Με σταθερό βηματισμό διεκδικούμε και θα το κερδίσουμε, ώστε με νομοθετική ρύθμιση να αναγνωρίζονται οι δημότες Λαυρεωτικής ως αποκλειστικοί κύριοι έναντι του Δημοσίου, νομείς και κάτοχοι των ιδιοκτησιών τους βάσει του άρθρου 4 του Ν. 3127/2003, μέσω ψήφισης σχετικής τροπολογίας Νόμου.»
Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Categories