Ένας χρόνος χωρίς τον ιδρυτή του ΝΑΟΑΠΦ, Αθανάσιο Πλάκα.

“Εις μνήμην ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΚΑ – Ιδρυτού του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας – Άγιος Νικόλαος.

Αγαπημένε Πρόεδρε, αγαπημένε παππού όπως μας άρεσε να σε λέμε. Πέρασε ένας χρόνος από την απώλειά σου. Η ψυχή σου όμως ζει μέσα από τις ψυχές μας και ο βίος σου μας οδηγεί. Συνεχίζουμε και μεγαλώνουμε το δημιούργημά σου τον Ναυτικό Όμιλο Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου.
Σκοπός σου ήταν να κάνεις κάτι όμορφο σε ένα σημείο ευλογημένο από τα αρχαία χρόνια. Σε ένα σημείο όμως που πριν έρθει ο Ναυτικός σου Όμιλος γινόντουσαν παράνομα αλισβερίσια. Αλισβερίσια που πολέμησες όσο τίποτε περισσότερο στη ζωή σου αλλά και σε πολέμησαν. Μας τα εξήγησες όλα πριν φύγεις μα και μας ενίσχυσες την φλόγα της προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Αγαπούσες τα παιδιά όσο τίποτε περισσότερο και γι’ αυτά αγωνίστηκες να δημιουργήσεις τον Όμιλο για να αθλούνται και να χαίρονται την φύση ταυτόχρονα.
Μπρος στα μεγάλα προβλήματα της υγείας σου πριν φύγεις έβαλες τα μεγάλα προβλήματα του Ναυτικού Ομίλου. Όρθωσες το ανάστημα της ψυχής σου όταν το σώμα σου πια δεν μπορούσε και μας ενέπνευσες να αγωνιστούμε μέχρι τέλους να σώσουμε το μικρό διαμάντι σου κάτω από τη σκέπη του Αη Νικόλα. Όταν πολλοί πια δεν πίστευαν εσύ το πίστεψες και το κατάφερες. Θανάση Πλάκα ο Όμιλος είναι εκεί καμαρωτός όπως και εσύ ήσουν πάντα.
Ικαριώτικα βιολιά θα παίζουν κάθε καλοκαίρι στην γιορτή του Ναυτικού σου Ομίλου στον Αη Νικόλα, τόσο δυνατά που θα φτάνουν στον Παράδεισο για να τ ‘ακούς.
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται άλλα και οι νέοι θα μαθαίνουν……”

Το κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα του F/B,  του  Naoapf Naoapf

 

Categories