Η Πρόταση Ανάπλασης της Παραλίας Αλυκών – Αίτημα προς ΕΤΑΔ για παραχώρηση. (video +photos)

Εισαγωγή από τον Δήμαρχο (έως το 6ο min)

H παρουσίαση από τους μελετητές.

Πρόκειται για μελέτη κατευθύνσεων και όχι οριστική, τόνισε ο μελετητής του έργου, στον οποίον ανατέθηκε η μελέτη από την Μονομετοχική.

Χρησιμοποιείται το 50% της παραλίας ενώ το υπόλοιπο παραμένει ως έχει προς χρήση λουομένων που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουντους χώρους των αναψυκτηρίων. Αναβαθμίζονται τα 3 πέτρινα αναψυκτήρια για να μπορούν να αξιοποιηθούν, δεν θα υπάρξουν πλέον οι παραπηγματικές καντίνες, δημιουργείται στην ανατολική πλευρά χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιείται ώστε οι επισκέπτες να μαθαίνουν την ιστορία των Αλυκών και γενικότερα του τόπου, που θα συμπεριλαμβάνει ξύλινο στέγαστρο με κερκίδες και δυνατότητα ξενάγησης σε σχολεία, καθώς και ΟΡΝΙΘΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ κάτι που είναι ένα διαδεδομένο Hobby στο κόσμο και θα συνδέει τη σχέση του με τον Υγρότοπο των Αλυκών. Όλος ο χώρος ανάπλασης θα είναι προσβάσιμος και με έναν ποδηλατόδρομο αφού βεβαίως θα υπάρχει και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Ανάμεσα στα περίπτερα δημιουργείται χώρος για παιδικές δραστηριότητες (παιδικές χαρές κλπ) και ελεύθερος χώρος για ανοιχτές εκδηλώσεις. Επιπρόσθετα δημιουργείται και πάρκο σκύλων το οποίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σημασία. (έως το 20ο min του video)

Ακολουθεί συζήτηση και διευκρινιστικές ερωτήσεις με προβληματισμούς από τους Δημοτικούς Συμβούλους που μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί/

Η διατύπωση του αιτήματος στην ΕΤΑΔ  και η αποχώρηση Τσαλικίδη,στην 1:28

 

 

[wonderplugin_carousel id=”30″]
Categories