Ενόχληση στη Λευκωσία: Δεν υπάρχει πληροφόρηση για πιθανότητα θερμού επεισοδίου τον Ιούνιο

Διαψεύδει η Λευκωσία πληροφορίες που διακινήθηκαν μέσω πηγών του υπουργείου Αμύνης, οι οποίες ανέφεραν ότι οι Τούρκοι «ετοιμάζουν» θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν επιβεβαιώνονται.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και ότι «δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί».

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας την κλιμάκωση των παραβιάσεων το τελευταίο διάστημα, ανέφεραν πως οι «αναγνώσεις» που έχουν γίνει στο Πεντάγωνο είναι πως η Τουρκία ενδεχομένως θα επιχειρήσει να μεταφέρει το σκηνικό της έντασης στην Κύπρο με έξοδο ενός τουρκικού πλοίου και αφορμή την έναρξη της μεγάλης γεώτρησης φυσικού αερίου από την γαλλική εταιρεία TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκπληξη για το θέμα των συγκεκριμένων διαρροών εξέφρασε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατά μία γραμμή πληροφόρησης μάλιστα, υπήρξε και επικοινωνία του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη.

tvxs

Categories