Ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε με επιτυχία το listening σε ομιλία του Ευ. Τσακαλώτου

Επιτυχώς πέρασε την εξέταση του listening σε ομιλία του Ευ. Τσακαλώτου στη Βουλή ο 24χρονος Μηνάς από τα Σεπόλια, ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ο οποίος είχε αποτύχει στις ίδιες εξετάσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο και Ιούνιο.

Ο 24χρονος εμφανίστηκε ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τον τρόπο ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, εκπλήσσοντας ακόμη και τους εξεταστές με την άνεση με την οποία καταλάβαινε τις φράσεις και τα επιφωνήματα του κ. Τσακαλώτου και ήταν σε θέση να ερμηνεύσει τα λεγόμενά του.

Συγκεκριμένα, η εξέταση περιελάμβανε την ακρόαση της πρόσφατης ομιλίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση και εν συνεχεία, οι εξεταζόμενοι καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας.

«Αυτή τη φορά ήμουν καλά προετοιμασμένος» αναφέρει ο 24χρονος που έχει γράψει στο «κοντέρ» του ώρες παρακολούθησης ομιλιών του υπουργού Οικονομικών ενώ τονίζει τη σημασία της καλής οργάνωσης και του να έχει κανείς πρόγραμμα.

«Η πρώτη ερώτηση ήταν: ο Ευκλείδης μιλά για α) τις τιμές στη λαϊκή της Καλλιδρομίου β) τον υπαρξισμό στην αμερικανική λογοτεχνία γ) την παγκοσμιοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα δ) τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup. Μόλις τη διάβασα, ένιωσα ότι μπορώ να τα καταφέρω» δηλώνει ο Μηνάς, ο οποίος προσθέτει ότι κόλλησε μόνο στην ερώτηση για το τι τελικά συμφωνήθηκε στη συνάντηση καθώς ήταν ανάμεσα στα «υπήρξε καταρχήν συμφωνία» και «θα δούμε τι θα ξημερώσει ο Θεός».

Σημειώνεται ότι από τον Ιούνιο του 2015 που θεσπίστηκε η εξέταση, το ποσοστό επιτυχίας μεταξύ των συμμετεχόντων δεν ξεπερνά το πενιχρό 1,5%.

tokoulouri.gr

Categories