Η Βράβευση της Ομάδας Ρομποτικής του Α’ Δημοτικού Σχολείου Π.Φώκαιας. VIDEO& PICS

“Ένα Παράθυρο…στον Κόσμο.  Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν… αλλά μυαλά υπάρχουν!!!

Τελετή απονομής βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2017 και ωρα 19.00μμ στο Δημοτικό Σχολείο Π.Φώκαιας.

Το σύνθημα τους “Σ’έχω στο μυαλό κάστρο μαγικό”και ο λόγος, για την σχολική ομάδα FORT (Fokaia Robotics Team) που αποτελείται από μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και τους δασκάλους τους κ. Αντώνη Σκέλλα και κ. Μάκη Τριανταφυλλίδη.

Αρχικά, ξεκίνησε έξυπνα…σαν παιχνίδι αλλά στην Πορεία εξελίχθηκε σ’ένα πραγματικό μαγευτικό ταξίδι μαθητών και δασκάλων.

Με το όλο project να χωρίζεται σε τρία μέρη, την έρευνα, την καινοτόμο λύση και τον τρόπο παρουσίασης της ομάδας,  ξεκίνησαν δυναμικά να δουλεύουν σκληρά,να αγωνίζονται,να μαθαίνουν,να ανταλλάσσουν ιδέες, να αντιμετωπίζουν προβλήματα και τελικά να τα καταφέρνουν!

Έτσι,το πρώτο ταξίδι ήδη είχε ξεκινήσει με αφετηρία την Π.Φώκαια του Δήμου Σαρωνικού, πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη και με όνειρα, ευχές κι ελπίδες στο μέλλον, στον κόσμο.

Έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που έγινε στην Θεσσαλονίκη, ταξίδεψαν…και ανάμεσα σε 99 διαγωνιζόμενους έως 16 ετών, διακρίθηκαν στην 4η θέση και προκρίθηκαν στον Διαγωνισμό της Αγγλίας στο Both.

Απέδειξαν πως τα “μεγάλα” μυαλά υπάρχουν παντού, όχι μόνο στις μεγαλουπόλεις και ανεξάρτητα Δημόσιας και Ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς με τους σωστούς-ακούραστους συμπαραστάτες εκπαιδευτικούς- εξελίχθηκαν και εμφανίστηκαν αυτά τα δυνατά μυαλά που αύριο σίγουρα θα διαπρέπουν σε κάθε τομέα κι αν ασχοληθούν και θα ενθουσιάζουν διαρκώς τον κόσμο.

Τέλος,αναφέρουμε δήλωση του κ.Σωφρόνη-Δημάρχου Δήμου Σαρωνικού μετά την διαβεβαίωσή του  ότι ο Δήμος θα προσπαθήσει  να καλύψει όσα περισσότερα από τα έξοδα του ταξιδιού μπορεί, “Η χαρά και η συγκίνηση απόψε ούτε κρύβεται,ούτε πρέπει να κρυφτεί.Τα παιδιά,πραγματικά μας κάνανε υπερήφανους σε Εθνικό επίπεδο όχι μόνο σε Τοπικό και κατάφεραν αυτό το μικρό σχολείο του χωριού μας Π.Φώκαιας να ακουστεί, προς το παρόν, σε Πανελλαδικό επίπεδο και σε λίγο χρονικό διάστημα και σε Πανευρωπαϊκό, για να μη πω Παγκόσμιο και ακουστεί βαρύ”.

Στη βράβευση παραβρέθηκε όλη σχεδόν η Αιρετή ηγεσία της ΔΚ Π.Φώκαιας καθώς και ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Τσαλικίδης, εκπαιδευτικοί και φυσικά οι πιο μεγάλοι υποστηριχτές της προσπάθειας των παιδιών τους, οι ΓΟΝΕΙΣ που εκπροσωπήθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, Χάρη Κυνηγαλάκη.

Ραντεβού τον Ιούνιο στο Both της Αγγλίας για μια ακόμη μεγαλύτερη νικη!!!

Και ο “ήλιος” που ξημέρωσε στην Π.Φώκαια να λάμψει στον κόσμο όλο!!!

Πόπη Φράγκου για τον Paraktios.gr

Δείτε το video της βράβευσης με την κάμερα του Γιάννη Φράγκου.

Δείτε ALBUM φωτογραφιών από την βράβευση αλλά και από το ταξίδι των παιδιών στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, πατώντας ΕΔΩ

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Σχολείου Κοσμά Αθανασιάδη για τις φωτογραφίες που φρόντισε να μας στείλει.

[wonderplugin_carousel id=”32″]

 

Categories