“Πρωτάκι” περπατάει 9 χλμ κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο!!

‘Οχι, αυτό δεν συμβαίνει σε κάποιο ακριτικό χωριό της χώρας μας αλλά στο Δήμο Σαρωνικού και ειδικότερα στο Λαγονήσι!!

Πρωτάκι του Δημοτικού Σχολείου είναι αναγκασμένο να περπατάει 4,5 χλμ -μαζί και ο παππούς του που το συνοδεύει- προκειμένου να πάει στο σχολείο του και άλλα τόσα για να επιστρέψει σπίτι του.

Όλα ξεκίνησαν πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. όταν οι αρμόδιοι φορείς (Ενιαία Σχολική Επιτροπή, Διευθυντές Δημοτικών, και όποιοι άλλοι) μοίρασαν τους μαθητές της Α’ Δημοτικού  στα 2 υπάρχοντα στο Λαγονήσι (3ο και 4ο) Δημοτικά σχολεία. Σημειώνουμε ότι το 4ο Δημοτικό σχολείο απέχει 2 χλμ από το σπίτι του παιδιού το οποίο διαμένει επί της Οδού Κύπρου, ενώ το 30 Δημοτικό απέχει 4,5 χλμ.

Δυστυχώς για το άτυχο “πρωτάκι” οι “κριτές¨το τοποθέτησαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο. Και εντάξει, οι ειδικοί κάτι θα ξέρουν περισσότερο από μας και φυσικά δεν θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα αν στο παιδάκι είχε εξασφαλιστεί η μεταφορά του με τα Λεωφορεία τα οποία η Περιφέρεια μισθώνει βάσει των καταστάσεων που υποβάλλονται από τους αρμόδιους που προαναφέραμε.

Όμως ούτε κι αυτό συνέβη και από την αρχή της χρονιάς άρχισε ο μικρός Γολγοθάς του πιτσιρίκου, που μαζί με τον παππού του ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών περπατούν κάθε μέρα 9 συνολικά χιλιόμετρα, καθώς και οι 2 γονείς του φεύγουν για δουλειά στις 6 το πρωι και αδυνατούν πρακτικά οι ίδιοι να το συνοδεύσουν στο Σχολείο.

Παράλληλα ξεκίνησε και ο αγώνας των γονέων προς το Σχολείο, για τη λύση του προβλήματος που πραγματικά φαντάζει ως παραλογισμός. Ζήτησαν οι γονείς αφού το παιδί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με λεωφορείο- γιατί οι αρμόδιοι τους είπαν ότι δεν περνάει κάποιο σχολικό από την οδό Κύπρου- τουλάχιστον να γίνει μετεγγραφή στο 4ο Δημοτικό ώστε να περπατάει λιγότερα χλμ, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον Διευθυντή του 4ου, διότι η πρώτη τάξη ήταν ήδη υπεράριθμη.

Από την άλλη μεριά, όπως μάθαμε, ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου έχει κάνει αίτημα προς την Περιφέρεια για την μίσθωση ακόμα ενός δρομολογίου για να εξυπηρετηθούν και άλλα παιδιά, αλλά ποιος ξέρει αν και πότε αυτό θα υλοποιηθεί.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι, ότι ήδη τελειώνει η σχολική χρονιά και το πρωτάκι θα συνεχίσει και πάλι μετά το Πάσχα να περπατάει 9 χλμ καθημερινά για να πάει στο σχολείο του, και οι διάφοροι Λειτουργοί της Περιφέρειας, του Δήμου, των Σχολείων και άλλοι, να είναι ανήμποροι να επιλύσουν ένα πρόβλημα που εξ αρχής και έγκαιρα θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί εδώ και 8 μήνες με την κατάλληλη ευαισθησία που δυστυχώς δεν διακρίνουμε σε αυτή την περίπτωση κυρίως εκ μέρους της Σχολικής Κοινότητας.

Με την ελπίδα πως, έστω και προς το τέλος της χρονιάς να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι από τους φορείς, κοινοποιούμε το δημοσίευμα :

  1. Στην Περιφέρεια Αττικής
  2. Στον Δήμαρχο Σαρωνικού
  3. Στον Πρόεδρο της Ενιαίας Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Σαρωνικού
  4. Στην ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Δήμου Σαρωνικού

και ελπίζουμε στην ….ταχεία επίλυση του ζητήματος.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Paraktios 

 

 

 

 

Categories