Απάντηση της Περιφέρειας στον Paraktios: “το δρομολόγιο θα ξεκινήσει άμεσα” για το 3ο Δημοτικό Σαρωνικού.

Άμεση επικοινωνία και έγγραφη απάντηση στο δημοσίευμα του Paraktios, σχετικά με το “πρωτάκι” του 3ου Δημοτικού καθώς σήμερα το πρωί λάβαμε τηλεφώνημα από το Γραφείο της Περιφερειάρχη της οποίας εκπρόσωπος δεσμεύθηκε να μας απαντήσει, κάτι που έγινε σήμερα το μεσημέρι (20/4).

Στο μεταξύ και χθες βράδυ λάβαμε επιστολή από γονέα άλλου μαθητή ο οποίος μας πληροφορεί ότι υπάρχουν 10-15 παιδιά του 3ου Δημοτικού, τα οποία φέτος έμειναν «εκτός σχολικού» και πως  έχουν γίνει επανειλημμένες προσπάθειες μέσω του διευθυντή του σχολείου και του συλλόγου γονέων, και παρόλα αυτά, σχολικό για αυτά δεν βρέθηκε. Όπως τονίζεται στην επιστολή του γονέα,  από το Σεπτέμβριο και μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνται πάνω από 15 οικογένειες καθημερινά, αυτοσχεδιάζοντας τρόπους και λύσεις για να φτάνουν και να φεύγουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Στην απάντησή της, στον Paraktios,η Περιφέρεια Αττικής, αναφέρει πως ο διευθυντής του σχολείου έκανε αίτημα και για δεύτερο δρομολόγιο στις 30 Σεπτεμβρίου – έγκαιρα σχετικά – αλλά, καθώς ήδη είχε προκηρυχθεί και δεύτερος διαγωνισμός, δεν ήταν εφικτό να συμπεριληφθεί σε αυτόν.

Μετά από πολλά αιτήματα που προέκυψαν στην πορεία, αποφασίστηκε κάποια δρομολόγια που ήταν επείγοντα να γίνουν άμεσα με διαπραγμάτευση και επομένως το αίτημα εστάλη από τη Διεύθυνση Παιδείας στην Διεύθυνση Οικονομικών Ανατολικής Αττικής στις 23-12-2016.

Προκηρύχθηκε διαπραγμάτευση από την Οικονομική Επιτροπή αλλά το δρομολόγιο απέβη άγονο.

Τελικά, σε μια δεύτερη διαπραγμάτευση που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία, το δρομολόγιο κατακυρώθηκε στον κύριο Χατζημιχαηλίδη (ο οποίος ήταν μειοδότης) στις 22-3-2017.

Στην αρμόδια υπηρεσία (Διεύθυνση Οικονομικών Ανατολικής Αττικής), ελέγχονται τα σχετικά δικαιολογητικά και το δρομολόγιο “θα ξεκινήσει άμεσα».

Γεγονός είναι πάντως ότι η Γραφειοκρατία – όπως διαφαίνεται στην απάντηση της Περιφέρειας – για άλλη μία φορά έκανε το “θαύμα” της  ταλαιπωρώντας  σχεδόν όλη την σχολική χρονιά αρκετούς μαθητές και τις οικογένειές τους

Ωστόσο, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, σημασία έχει, ότι φθάνει στο τέλος του ένα πρόβλημα για την επίλυση του οποίου, αρκετοί εντός και εκτός Δήμου προσπαθούσαν.

Η απάντηση της Περιφέρειας

Δείτε επίσης ΕΔΩ

[wonderplugin_carousel id=”25″]
Categories