Η Ένωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού για τη μεταφορά μαθητών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Προς Paraktios.gr – Ηλεκτρονικό Δημοσιογραφικό ‘Εντυπο

Κύριε Ξυγκάκη,

κατ΄αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας σε προβλήματα που υπάρχουν στο Τομέα Εκπαίδευσης στο Δήμο Σαρωνικό, τα οποία ερευνάτε, προσεγγίζετε και δημοσιοποιείτε.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το πρόβλημα που πρόσφατα, είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά την μη δυνατότητα σε έναν εξάχρονο μαθητή να μεταφέρεται από το σπίτι στο σχολείο του, 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγονησίου, με σχολική μεταφορά και να αναγκάζεται να περπατά κάθε μέρα 9,5 χιλιόμετρα.

Το περιστατικό αυτό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο στο ως άνω σχολείο, υπάρχουν άλλοι επτά μαθητές που αναγκάζονται να αναζητούν καθημερινά τρόπους μεταφοράς από το σπίτι τους στο σχολείο, μάλιστα δε οι δύο από αυτούς τους μαθητές μέχρι και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα στο σχολείο τους, αφού η μητέρα τους δεν είχε τη δυνατότητα να τα μεταφέρει σε αυτό!!!

Με προσωπικές μου παρεμβάσεις και επικοινωνίες για το θέμα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτρο Φιλίππου, τον Διευθυντή μεταφορών της Αντιπεριφέρειας κ. Δερμιτζάκη, την Προισταμένη μεταφορών κυρία Νοδάρα κ.α. υπαλλήλους στο τομέα Μεταφορών της Αντιπεριφέρειας και μετά από επικοινωνία και έγγραφο αίτημα για άμεση επίλυση του προβλήματος από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη, δεσμεύτηκε η Διεύθυνση Μεταφορών της Αντιπεριφέρειας στις 21 Δεκεμβρίου 2016, να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα με απευθείας ανάθεση του δρομολογίου, προκειμένου να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία μειοδοτικού διαγωνισμού. Γεγονός το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, αφού όπως προέκυψε μέσα από τη δημοσιογραφική σας έρευνα, αυτά τα παιδιά συνεχίζουν να είναι μαθητές ενός κατώτερου Θεού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σάκης Χατζημιχαηλίδης μετέφερε με το ταξί του, για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτούς τους μαθητές χωρίς να αμοίβεται.

Πραγματικά εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που λαμβάνουμε υπόσχεση από τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος και να πάψει η ταλαιπωρία και η μαθησιακή υποβίβαση, εξ αιτίας της μη δυνατότητας παρακολούθησης των μαθημάτων, αυτών των μαθητών.

Με εκτίμηση
Χάρης Κυνηγαλάκης
Πρόεδρος
Ένωσης Γονέων Δήμου Σαρωνικού


Σχετικές αναρτήσεις με το θέμα:

Απάντηση της Περιφέρειας στον Paraktios: “το δρομολόγιο θα ξεκινήσει άμεσα” για το 3ο Δημοτικό Σαρωνικού.

Άμεση ανταπόκριση και λύση για το “πρωτάκι” του 3ου Δημοτικού Λαγονησίου.

“Πρωτάκι” περπατάει 9 χλμ κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο!!

[wonderplugin_carousel id=”32″]

 

Categories