Θεατράκι Λαγονησίου και η παραλία “πεύκο”στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/4/17

Ο Ευάγγ, Ζεκάκος κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 10/4, ενημέρωσε  για Δικαστήριο στο οποίο ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του  Π.Φιλίππου που ήταν κατηγορούμενος για κατάληψη στο ¨θεατράκι” Λαγονησίου επειδή επί θητείας τους, είχαν γίνει κάποιες Θεατρικές Παραστάσεις. Την αγωγή για κατάληψη Δημοσίου Κτήματος είχε υποβάλλει η ΕΤΑΔ  με μάρτυρες κατηγορίας τον κ. Μαντωνανάκη (Grand Resort) και 2 μηχανικούς.

Το Δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετούν  κατάληψη οι Θεατρικές παραστάσεις και αθώωσε τον τέως Δήμαρχο. Ο Βαγγέλης Ζεκάκος προέτρεψε το Δήμο Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ να κάνει κάποιες από τις θερινές εκδηλώσεις στο θεατράκι.

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης να διοργανώνουμε εκδηλώσεις εκεί και να προτρέπουμε τα σχολεία, λέει ο Μ Χαρίτος, Η Βούληση της πλειοψηφίας απαιτείται και εμείς στηρίζουμε λένε οι Τσαλικίδης και Ράπτη, ο χώρος δεν ενδείκνυται για σχολεία λόγω επικινδυνότητας αλλά μπορούν οι Σύλλογοι να το κάνουν αφού προηγουμένως λαμβάνεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να προστατευθούν σε περίπτωση μηνύσεων, απαντά ο Δήμαρχος.

Με αφορμή αυτό άνοιξε και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Καντίνα στο ΠΕΥΚΟ.

Κάτι πρέπει να κάνουμε λέει ο Σπ. Δημητρίου, είμαστε απόντες δηλώνει ο Σ.Γκέραλης,

Στείλαμε επιστολή στην ΕΤΑΔ η οποία μας απάντησε ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα στην παραλία του ΠΕΥΚΟΥ  επειδή είναι Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Grand Resort. Από τον Δήμο δεν υπάρχει αδειοδότηση, είναι σφραγισμένη και τον λόγο έχει η Αστυνομία, ενημερώνει ο Δήμαρχος.

Κάτι δεν κάνουμε καλά λέει ο Ανδρ Κωνσταντέλλος.

Σύνθετη η περίπτωση,όμως οι διοικήσεις του Δήμου -και η προηγούμενη και η σημερινή- δεν έχουν  κάνει αυτό που πρέπει, παρατηρεί ο Μ.Τσαλικίδης

Πολύ περίπλοκο το ζήτημα, απαντά ο Δήμαρχος και παραθέτει τις επιφυλάξεις του για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα εκεί, καθώς το Grand Resort εκμεταλλεύεται την κόντρα του Δήμου με την ΕΤΑΔ και ταυτόχρονα ο Καντινιέρης κερδίζει ασφαλιστικά μέτρα για την παραμονή του στο Πεύκο μέχρι το 2021.

Σας προτρέπουμε να δείτε το πολύ ενδιαφέρον video της συζήτησης.

 

Categories