Η Περιφέρεια Αττικής απαντά σε ερώτημα του Paraktios,για τον οδοφωτισμό της νέας Λεωφόρου Καλυβίων – Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου

Άμεση η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής σε επιστολή-ερώτηση της ιστοσελίδας Paraktios.gr με την οποία τίθεται το ερώτημα για την συνέχιση του έργου φωτισμού της νέας Λεωφόρου Καλυβίων – Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου.

Εντός μία ώρας από την υποβολή του ερωτήματος, το Γραφείο Τύπου επικοινώνησε μαζί μας και μας ενημέρωσε ότι η απάντηση θα σταλεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Φιλίππου ο οποίος πράγματι, πριν λίγο μας έστειλε επιστολή όπου φαίνεται αναλυτικά η πορεία του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα περάτωσης.


Ελληνική Δημοκρατία
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Δ/νση : 17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη, Τ.Κ. : 15351
Τηλ.: 213 200 5103
Fax: 213 200 5105
E-mail: ant.anatolikis@patt.gov.gr

Παλλήνη, 28-4-2017

Προς: Τον κ. Αγαμέμνονα Ξυγκάκη
Διαχειριστή της ιστοσελίδας paraktios.gr

Αγαπητέ κύριε Ξυγκάκη,
Απαντώντας στο ερώτημά σας για τον οδοφωτισμό της νέας Λεωφόρου Καλυβίων – Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου και για την καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής:
Το έργο «Ολοκλήρωση εγκατάστασης οδοφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης στο τμήμα Κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Ανάβυσσος», προϋπολογισμού 565.000 ευρώ (με ΦΠΑ), δημοπρατήθηκε στις 1/3/2016 και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής στις 8/42016. Η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε στις 14/9/2016 με χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τους 10 μήνες (δηλαδή στις 14/7/2017) με ανάδοχο εταιρεία την Κοινοπραξία Γ.Ν. Κυρίτσης & ΣΙΑ ΕΕ – ΑΚΑΤΤ ΕΕ.
Από το σύνολο του έργου, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η φωτεινή σηματοδότηση στους τέσσερις κόμβους της λεωφόρου. Η λειτουργία των φαναριών στα σημεία αυτά ξεκίνησε δοκιμαστικά τον Δεκέμβριο του 2016.
Για τον υπόλοιπο ηλεκτροφωτισμό της λεωφόρου, αφού έγιναν οι απαραίτητες φωτομετρικές μελέτες και η επιλογή των κατάλληλων φωτιστικών σωμάτων, η απόφαση έγκρισης των οποίων εκδόθηκε στις 25/4/2017.
Η Ανάδοχος Κοινοπραξία έχει ήδη παραγγείλει τα φωτιστικά σώματα και αναμένεται να τα παραλάβει τον Ιούνιο, οπότε η εκτίμησή μας είναι ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος. Στην περίπτωση οποιασδήποτε καθυστέρησης στην παράδοση των φωτιστικών σωμάτων, θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών.
Συνημμένα σας υποβάλλω ενημερωτικό σημείωμα της Δ/νσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (Τμήμα Συντήρησης) της Γεν. Δ/νσης της Περιφέρειας Αττικής για την καλύτερη ενημέρωσή σας.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΗ Ερώτηση του Paraktios.

“Με την ευκαιρία του δικού σας χθεσινού ΔΤ το οποίο ανάρτησα, θα ήθελα να με ενημερώσετε τι συμβαίνει με τον οδοφωτισμό της νέας Λ. Καλυβίων – Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου για το οποίο είχε εκδοθεί σχετικό ΔΤ της Περιφέρειας το οποίο και επισυνάπτω. Έχει υλοποιηθεί μόνον η σηματοδότηση ενώ σκοτεινή παραμένει όλη η υπόλοιπη διαδρομή.
Θα εκτιμούσα την άμεση απάντησή σας προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού με σχετική ανάρτηση που προγραμματίζω να κάνω

Σας ευχαριστώ
Αγαμέμνων Ξυγκάκης
Διαχειριστής Paraktios.gr”

Ολοκλήρωση της φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Ανάβυσσος

[wonderplugin_carousel id=”29″] [wonderplugin_carousel id=”30″]

 

Categories