Προβληματική η λειτουργία των ΚΕΠ στο Δήμο Σαρωνικού. Επαναλειτουργεί το ΚΕΠ Αναβύσσου

Έγκυρες πληροφορίες της τελευταίας στιγμής  μας λένε ότι το ΚΕΠ Αναβύσσου θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 8/5/17 καθώς ήδη ο Δήμος Σαρωνικού στελεχώνει το ΚΕΠ με μία υπάλληλο

Με την ευκαιρία ανάρτησης στο F/B, του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Κατσούλη σχετικά  με την  μη λειτουργία του ΚΕΠ Αναβύσσου αλλά και του  ΚΕΠ Π.Φώκαιας, κάτι που ταλαιπωρεί τους δημότες οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται στο μοναδικό ΚΕΠ που λειτουργεί στα Καλύβια, ανασύραμε από το αρχείο βιντεοσκοπήσεων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  και σας παρουσιάζουμε την σχετική συζήτηση που έγινε κατόπιν ερώτησης του Δ.Συμβούλου Ανδρ.Κωνσταντέλλου, στις 10/4/17.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο Δήμαρχος,τα 2 επίσημα ΚΕΠ του Δήμου Σαρωνικού είναι μόνο δύο, των Καλυβίων και της Π.Φώκαιας.

Το ΚΕΠ Αναβύσσου έχει δημιουργηθεί άτυπα και είχε στελεχωθεί με 2 υπαλλήλους του Δήμου. (Τα ΚΕΠ υπάγονται στο Υπ.Εσωτερικών κλπ)

Στο ΚΕΠ Αναβύσσου, αυτή τη στιγμή , ο μεν ένας υπάλληλος βρίσκεται σε  άδεια κύησης και η δεύτερη υπάλληλος (κα Σακαρίκου) έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα περί παραμονής της στο Δήμο και έτσι δεν υπάρχει άλλος υπάλληλος διαθέσιμος.

Στο ΚΕΠ Π.Φώκαιας εργάζονται 2 υπάλληλοι μία εκ των οποίων βρίσκεται σε μακράν άδεια άνευ αποδοχών και η άλλη υπάλληλος σε αναρρωτική άδεια για 1 μήνα.

Το ΚΕΠ Καλυβίων είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με 4 υπαλλήλους προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες  πρωί, απόγευμα και Σάββατα. Όμως και εκεί οι ενεργοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει είναι τρεις αφού μία από τις υπαλλήλους μεταφέρθηκε στην Π.Φώκαια για την κάλυψη των βασικών αναγκών λειτουργίας του με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το ΚΕΠ Καλυβίων, να μη βγαίνουν οι βάρδιες και έτσι έχει δημιουργηθεί μία δραματική κατάσταση στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε ολόκληρο το Δήμο Σαρωνικού.

Την συγχώνευση σε 2 μόνο ΚΕΠ πρότεινε ο Σπ.Δημητρίου ενώ ο Δήμαρχος  Γ.Σωφρόνης αναζητεί λύσεις για την ενίσχυση με προσωπικό στα ΚΕΠ, μέσω επαφών του με το αρμόδιο Υπουργείο.

Έγκυρες πληροφορίες της τελευταίας στιγμής  μας λένε ότι το ΚΕΠ Αναβύσσου θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 8/5/17 καθώς ήδη ο Δήμος Σαρωνικού στελεχώνει το ΚΕΠ με μία υπάλληλο

Δείτε όλη τη συζήτηση για τα ΚΕΠ

[wonderplugin_carousel id=”24″] [wonderplugin_carousel id=”25″]
Categories