Πράσινα απορρίμματα, το μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Σαρωνικού.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και αναμφίβολα ο μεγάλος πονοκέφαλος για την Δημοτική Αρχή επανέρχεται μετά την περσινή χρονιά που δεν πήγε καθόλου καλά στον τομέα της αποκομιδής των πράσινων απορριμμάτων.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει υλικοτεχνικά παρά μόνο τα αιτήματα χρηματοδότησης του Δήμου προς τις Κρατικές Υπηρεσίες για την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού (κλαδοτεμαχιστές, φορτηγά, μονάδες οικιακής κομποστοποίησης κλπ) αιτήματα που θα απαντηθούν σε μακρινό από σήμερα χρόνο.

Με μοναδικό εφόδιο την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των πράσινων -όπως κάθε χρόνο και επί σειρά ετών- κάτι που ελάχιστα θα βοηθήσει, η Δημοτική Αρχή μαζί με τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων προσπαθούν να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα και να υποτάξουν την “Λερναία ύδρα” των απορριμμάτων που είναι τα κλαδέματα!

Ήδη γίνονται ενέργειες για εξεύρεση χώρων σε κάθε Δημοτική Κοινότητα που θα προτείνουν η έχουν προτείνει  τα Τοπικά Συμβούλια, οι οποίοι θα περιφραχτούν και θα οδηγούνται μόνον εκεί τα πράσινα κάθε Δημοτικής Κοινότητας  με ταυτόχρονη ρητή απαγόρευση στους δημότες  να εναποθέτουν κλαδέματα σε άλλα σημεία.

Ήδη η ΔΚ Π.Φώκαιας υπέδειξε 2 χώρους εναπόθεσης πράσινων στον όρμο Καταφυγί και στην είσοδο της παλαιάς χωματερής. Το σημείο του όρμου ΚΑΤΑΦΥΓΙ επροτάθη από τον τοπικό σύλλογο όπως μάθαμε από τον Πρόεδρο της ΔΚ, Νάσο Παπουτσή, ενώ το σημείο στην είσοδο της πρώην χωματερής δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες Κοινότητες εξ όσων μάθαμε μόνον η ΤΚ Κουβαρά έχει προτείνει ως σημείο εναπόθεσης το χώρο της ¨Αλωνίστρας” αλλά  εντός των ημερών αναμένεται να ορισθούν όλα τα σημεία “προσωρινής εναπόθεσης” στο Δήμο Σαρωνικού.

Επί του θέματος θα επανέλθουμε σε λίγες ημέρες με αναλυτικότερο ρεπορταζ.

[wonderplugin_carousel id=”29″]

 

 

 

 

 

Categories