ΑΔΜΚΕΣ και ανανέωση συμβάσεων των Καντινών της παραλίας Αλυκών. Όλη η συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο σε video 40min

ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΥΚΩΝ. Αποσπάσματα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 11 5 17

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/5/17 ήταν από τις πιο πολύωρες συνεδριάσεις που έχουμε παρακολουθήσει με απόλυτη προτεραιότητα, υπό μορφή ενημέρωσης, στο ζήτημα που προέκυψε με την ξαφνική ανανέωση της άδειας στις 3 ίδιες καντίνες που τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στη παραλία Αναβύσσου, ως ¨ανάχωμα¨στη πρόθεση της ΕΤΑΔ να δημοπρατήσει για λογαριασμό της, άλλες καντίνες των οποίων η ίδια (ΕΤΑΔ) θα είχε την πλήρη εκμετάλλευση.

Η απόφαση της ΑΔΜΚΕΣ για ανανέωση των αδειών, ήρθε λίγες μέρες μετά την απόφασή της να υποβάλλει αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών για την παραχώρηση  3 σημείων της παραλίας Αναβύσσου και ενός στην Γαλάζια Ακτή προκειμένου να δημοπρατήσει ισάριθμες Καντίνες.

Όλα αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης, καθώς ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τα γεγονότα που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο αποφάσεων και σε συνδυασμό με το υπ αρ 2 θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην τροποποίηση της Συστατικής Πράξης της ΑΔΜΚΕΣ που είχε άμεση σχέση με την διαχείριση των παραλιών, έγιναν αιτία πολύ μεγάλης συζήτησης που κράτησε πάνω από 4,5 ώρες.

Η πληροφορία που υπήρχε και επιβεβαιώθηκε από τον Δήμαρχο, πως δηλ  ο Πρόεδρος της ΑΔΜΚΕΣ κος Αδάμης και 3 ακόμα μέλη της πλειοψηφίας. ψήφισαν “παρων”, ήταν ένα ακόμα γεγονός στο οποίο οι σύμβουλοι της Μειοψηφίας έδωσαν έμφαση και ζήτησαν την παραίτησή του. Χαρακτηριστική η απάντηση του Δημάρχου, πως  “δεν έχουμε όλοι το πολιτικό ανάστημα να στηρίξουμε τέτοιου είδους αποφάσεις”

Στο μικρής διάρκειας video που ακολουθεί, υπάρχουν αποσπάσματα των σημαντικότερων τοποθετήσεων των Συμβούλων καθώς και οι επεξηγήσεις του Δημάρχου  και νομίζουμε ότι μπορείτε να πάρετε σαφή εικόνα των γεγονότων χωρίς να αναγκαστείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρα τα video του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα αποσπάσματα, δεν έχει συμπεριληφθεί η συζήτηση του 2ου θέματος (Τροποποίηση Συστατικής Πράξης ΑΔΜΚΕΣ)

Όλα τα video της Συνεδρίασης, μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ 

[wonderplugin_carousel id=”31″] [wonderplugin_carousel id=”32″] [wonderplugin_carousel id=”33″]
Categories