Η ομιλία του Θ. Τάσιου στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού. Ολόκληρη η Ομιλία. (video+φωτο)

“Η τεχνολογία κατά την περιπλάνηση του Οδυσσέως”  ήταν   το θέμα της ομιλίας του καθηγητή κου Θεοδόση Τάσιου, το Σάββατο, 20 Μαΐου, που διοργάνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης Λαγονησίου στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, υπό την αιγίδα του Δήμου.

Το ακροατήριο για 1,5 ώρα ήταν κυριολεκτικά κρεμασμένο από τα χείλη του ομιλητή που αναφέρθηκε στην Τεχνολογία που περιγράφεται στα Ομηρικά έπη κατά την περιπλάνηση του Οδυσσέως μετά την πτώση της Τροίας, στο πλοίο που κατασκεύασε, στο μηχανισμό κάθαρσης των ρούχων της Ναυσικάς, στην επιστημονική επεξήγηση της διαφυγής από την Σκύλλα και τη Χάρυβδη κ.α.

Ο Θεοδόσιος Π. Τάσιος, είναι Καθηγητής του Εθν. Μ. Πολυτεχνείου, Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τουρίνου (Ιταλία), είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχρημάτισε Πρόεδρος διεθνών επιστημονικών Ενώσεων, Εμπειρογνώμων του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει 440 επιστημονικές εργασίες και 50 βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Τον Σεπτέμβριο 2013 τού απενεμήθη το International Award of Merit in Structural Engineering από την Διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών (IABSE) Ζυρίχη.

Στο video που ακολουθεί ο Paraktios σας παρουσιάζει ένα απόσπασμα της εκδήλωσης. Η παρουσίαση που καταγράφεται στην αρχή, είναι δημιουργία της Κάλλιας Χυτήρογλου, ακολουθεί η Δήμητρα Κατραμάδου που παρουσιάζει τον ομιλητή, στη συνέχεια καταγράφεται μικρό απόσπασμα από την εισαγωγή του Θ.Τάσιου, κατόπιν ο ίδιος δίνει την επιστημονική προσέγγιση της διαφυγής του Οδυσσέως από την Σκυλλα και τη Χάρυβδη και το video κλείνει με το τελευταία λεπτά από τον επίλογο του Καθηγητή.

απόσπασμα της ομιλίας


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ και ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΙς ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Δείτε φωτο από την ομιλία ΕΔΩ

[wonderplugin_carousel id=”24″] [wonderplugin_carousel id=”25″]

 

Categories