Η Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FORT μας δείχνει το δρόμο στην υπεύθυνη διαχείριση των ζώων. Εμείς θα ακολουθήσουμε? (video+φωτο)

Ο πρώτος Υγειονομικός Σταθμός για την υπεύθυνη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων τοποθετήθηκε σήμερα 24/5/17 στο Δήμο Σαρωνικού που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας.

Ο σταθμός ήταν μέρος του έργου Be Responsible με το οποίο συμμετείχε στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, με τίτλο «Animal Allies», αφορά τη διερεύνηση και τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ζώων και ανθρώπων οι μαθητές μέλη της ομάδας σχεδίασαν έναν υγειονομικό σταθμό από χαρτόνι, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με σακούλες και γάντια μιας χρήσης, ώστε να διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες στο μάζεμα των ακαθαρσιών. Παράλληλα, αξιοποίησαν την τεχνολογία QR Code μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν άμεσα από smartphone τα σημεία όπου βρίσκονται οι σταθμοί. Στην επέκτασή του, το έργο περιλαμβάνει και την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα ζώα.

Κατά την εγκατάσταση του σταθμού που “παρέλαβε” ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ.Σωφρόνης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Μπούτση, παραβρέθηκαν:

  • Η Υποδιευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π.Φώκαιας κα Ελένη Κοψολαίμη
  • Ο Προπονητής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κ. Τριανταφυλλίδης Αβραάμ
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας κ. Παπαδάκης Αποστόλης
  • Ο Υπεύθυνος του Τομέα Αδέσποτων Ζώων της Εθελοντικής Ομάδας Π. Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού κ. Δράκος Τάσος
  • Γονείς των μαθητών-μελών της ομάδας.

Ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Αγώνες της Αγγλίας, ενημέρωσε τα μέλη της ομάδας FORT για την πρωτοβουλία του Δήμου να κατασκευάσει την Τουριστική Ιστοσελίδα του Δήμου Σαρωνικού για την προσέλκυση ξένων και Ελλήνων επισκεπτών και τους έδωσε, συμβολικά, αυτοκόλλητα με το τουριστικό σήμα του Δήμου καθώς και ενημερωτικό έντυπο προκειμένου οι μικροί Αθλητές της Ομάδας  να γίνουν οι πρώτοι “κοινωνοί” του Δήμου μας στο Εξωτερικό.

Σημαντική λοιπόν η προσπάθεια των μαθητών και των δασκάλων  να ευαισθητοποιήσουν όλους εμάς στην υπεύθυνη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, αφού έχουν ετοιμάσει άλλους δύο τέτοιους σταθμούς που θα εγακατασταθούν στην Π.Φώκαια.

Το ζήτημα είναι, αν εμείς όλοι θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους…

Δείτε φωτο ΕΔΩ

[wonderplugin_carousel id=”25″]

 

 

 

 

Categories