Δημοτικό Συμβούλιο 31/5. Οι τοποθετήσεις και το ψήφισμα για Παραλία Αλυκών και ΕΤΑΔ. VIDEO

ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Θα διεκδικήσουμε και πάλι, όπως τόσα χρόνια, τις ελεύθερες παραλίες και σ αυτό δεν θα μας εμποδίσει κανένας Τερζάκης η άλλος – Την Τετάρτη θα είμαστε στην ΕΤΑΔ για να σταματήσουμε τον διαγωνισμό

– ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Είμαι κάθετα αντίθετος σε ότι μεθοδεύει η ΕΤΑΔ – Είναι καθαρό ξεπούλημα και επί πλέον τιμωρείται ο Δήμος Σαρωνικού σε αντίθεση με άλλους Δήμους που η ΕΤΑΔ έχει παραχωρήσει τις παραλίες.- η ΕΤΑΔ είναι ένας τεράστιος καταπατητής-

ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ: Αυτό που επιχειρείται από ΕΤΑΔ είναι κάτι που αλλάζει εντελώς τα πράγματα στην παραλία Αλυκών και  είναι μία προκλητική απόφαση από μέρους της –  Απέναντι σ αυτό είμαστε μαζί ως ΔΗΜΟΣ – και τουλάχιστον εγώ προσωπικά- έστω κι αν υπάρχει διαφωνία με ότι γίνεται σήμερα στις Αλυκές –

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΠΤΗ. Απέναντι στο ερώτημα “ποιος πρέπει να έχει τη διαχείριση της παραλίας”, η παράταξή μου απαντά πως πρέπει να είναι ο Δήμος γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Πολίτη στην παραλία.

Συνυπεγράφη από πολίτες, φορείς και Δημοτικούς Συμβούλους, το ψήφισμα που έθεσε υπόψη των παρευρισκομένων ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/5/17, εν όψει της δημοπράτησης από την ΕΤΑΔ σχεδόν όλης της έκτασης της Παραλίας Αλυκών Αναβύσσου.

Παρά το γεγονός ότι είχαν προσκληθεί όλοι οι Βουλευτές Περιφερείας Αττικής, εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση γυρίζοντας την πλάτη στο πρόβλημα

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό του ιδιοκτησιακού της Παραλίας Αλυκών Αναβύσσου, την πρόταση ανάπλασης που είχε υποβληθε’ι στην ΕΤΑΔ κατόπιν συνεννόησης καθώς και την “αλλαγή πλεύσης” της τελευταίας με την πρόσφατη διακήρυξη διαγωνισμού.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν παρών και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κος Κατερινόπουλος ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Παραβρέθηκε και μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πάρις Ευαγγελίου και ο πολιτευτής της Ν.Δημοκρατίας κος Αντωνίου οι οποίοι δήλωσαν αλληλέγγυοι σε οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις αποφασιστούν.

ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Είμαι κάθετα αντίθετος σε ότι μεθοδεύει η ΕΤΑΔ – Είναι καθαρό ξεπούλημα και επί πλέον τιμωρείται ο Δήμος Σαρωνικού σε αντίθεση με άλλους Δήμους που η ΕΤΑΔ έχει παραχωρήσει τις παραλίες.- η ΕΤΑΔ είναι ένας τεράστιος καταπατητής

Τοποθετήθηκαν επί του ζητήματος και δήλωσαν την συμπαραστασή τους και εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και εκπρόσωπος απά το ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Στις εισηγήσεις των επικεφαλής της Μειοψηφίας Μ. Τσαλικίδη και Αγγελικής Ράπτη τονίστηκε η αναγκαιότητα διαχείρισης της παραλίας από το Δήμο Σαρωνικού, καταθέτοντας και κάποιες ενστάσεις Αυτό που επιχειρείταιασε ότι αφορά το διαδικαστικό μέρος και προτείνοντας κάποιες αλλαγές στο κείμενο.

ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ: Αυτό που επιχειρείται από ΕΤΑΔ είναι κάτι που αλλάζει εντελώς τα πράγματα στην παραλία Αλυκών και είναι μία προκλητική απόφαση από μέρους της. Κι’ άλλες φορές έχει επιχειρηθεί κάτι τέτοιο αλλά ποτέ σε αυτό το σημείο. Απέναντι σ αυτό είμαστε μαζί ως ΔΗΜΟΣ – και τουλάχιστον εγώ προσωπικά- έστω κι αν υπάρχει διαφωνία με ότι γίνεται σήμερα στις Αλυκές. Ο Δήμαρχος πρέπει να σκεφθεί αν χρειάζεται πραγματικά την συνεργασία και την εμπειρία της μειοψηφίας και όχι να ζητείται ομοψυχία όταν φθάνει ο κόμπος στο χτένι. Η Διαπαραταξιακή έχει λειτουργήσει 2 φορές μόνο και η πρόσκληση για την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκδόθηκε πριν τη σύγκληση της διαπαραταξιακης και φέρεται ως πρωτοβουλία του Δημάρχου και όχι ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης της. Προκειμένου ο Δήμος να έχει απήχηση στην πρόσκληση για συμπαράσταση από τους Δημότες, πρέπει να πείσει ότι είναι παρών και ελέγχει την κατάσταση στις Καντίνες της παραλίας της Αναβύσσου – έχουμε καθυστερήσει να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Καταγράφεται η απουσία των εκλεγμένων Βουλευτών της περιοχής μας.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΠΤΗ: Απέναντι στο ερώτημα “ποιος πρέπει να έχει τη διαχείριση της παραλίας”, η παράταξή μου απαντά πως πρέπει να είναι ο Δήμος γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Πολίτη στην παραλία. Αυτό δεν γίνεται αυτή τη στιγμή γιατί αυτοί στους οποίους έχουν παραχωρηθεί οι καντίνες, αυθαιρετούν, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, κάτι που πρέπει να μετρήσει ο Δήμος αν θέλει σε αυτή την κινητοποίηση να έχει το κόσμο με το μέρος του. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στην ΕΤΑΔ γιατί α. Αγωνιζόμαστε εναντίον του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας γιατί το απαιτεί το Σύνταγμα και β η Διαχείριση πρέπει να γίνει από το Δήμο γιατί η παραλία είναι τα φυσικά όριά μας και ο μόνος που πρέπει να την διαχειριστεί είναι ο Δήμος Σαρωνικού. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος γιατί δεν ξέρει πως αυτό που έρχεται είναι η απόλυτη καταστροφή. Να γίνουν κινητοποιήσεις και αν χρειαστεί να κλείσουμε την παραλιακή.

Δ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Συμφωνώ με όσα είπε η Αγγελική Ράπτη, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα ακολουθήσει ο κόσμος καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση και όλα αυτά τα χρόνια η τοπική κοινωνία έχει αγανακτήσει από τις αυθαιρεσίες των καντινιέριδων. Προτείνω η Διαπαραταξιακή να επιδώσει το ψήφισμα στην ΕΤΑΔ και στο Υπουργελιο Οικονομικών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ. Με φοβίζει που η ΕΤΑΔ εμπαίζει το Δήμο Σαρωνικού όπως με φοβίζουν παλαιότερες δηλώσεις του Δημάρχου που έλεγε πως δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου των καντινών λόγω έλλειψης ύπαρξης Δημοτικής Αστυνομιας κλπ. Να υποστηρίξουμε ως Δημοτικό Συμβούλια τα ένδικα μέσα του Δήμου, όμως να γίνει ενημέρωση του κόσμου σε όλα τα επίπεδα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην παραλία Αλυκών γιατί αυτό που έρχεται είναι το χειρότερο δυνατό.

Ο Ευαγγ. Ζεκάκος πρότεινε να γίνει άμεση κινητοποίηση μέσω των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σαρωνικού ενώ ο ίδιος όπως και ο Σπ. Δημητρίου, ζήτησε ο Δήμος να κάνει αποτελεσματικό έλεγχο και τήρηση της νομιμότητας στις λειτουργία ΟΛΩΝ των Καντινών

Δήμαρχος: Θα ενεργοποιήσουμε τους Συλλόγους και θα κάνουμε άμεση ενημέρωση εγγράφως γιατί ο χρόνος είναι λιγοστός μέχρι την Τετάρτη. Θα διεκδικήσουμε και πάλι, όπως τόσα χρόνια, τις ελεύθερες παραλίες και σ αυτό δεν θα μας εμποδίσει κανένας Τερζάκης η άλλος. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αξιοποίηση της παραλίας από την ΕΤΑΔ και να μετατραπεί σε ΠΛΑΖ όπου ο κόσμος θα πληρώνει για να μπει. Την Τετάρτη θα είμαστε στην ΕΤΑΔ για να σταματήσουμε τον διαγωνισμό. Περίμενα από τους θεσμικούς εκπροσώπους (Βουλευτές) να είναι παρόντες όμως “κόρακας κοράκου” μάτι δεν βγάζει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο και τον Νομικό κο Κατερινόπουλο να γίνουν όποιες νόμιμες διαδικασίες για την ακύρωση της Διαγωνιστικής διαδικασίας καθώς και όλους τους νομικούς χειρισμούς για το ζήτημα.

Επίσης υπάρχει και η πρόθεση από πλευράς Δήμου να γίνει παράσταση με ταυτόχρονη κινητοποίηση Συλλόγων στα γραφεία της ΕΤΑΔ την επόμενη Τετάρτη.

ΤΟ VIDEO του 2ου μέρους της Συνεδρίασης με τις τοποθετήσεις Δημάρχου, δημοτικών Συμβούλου και φορέων.( έχει προηγηθεί η ενημέρωση του Νομικού Συμβούλου που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια από τα live video του Paraktios)

Δήμαρχος στο 1ο λεπτό του video – Φιλίππου 20 min – Ευαγγελίου 29 min – Ν.Αντωνίου 33 min –  Κυνηγαλάκης 35min – Τσαλικίδης 37min – Ράπτη 47 min – Κατσούλης 57 min – Κωσταντέλλος 1:00 – Ζεκάκος 1: 13 – Δημητρίου 1:20 – Γκέραλη; 1:21 – Μπουκοβάλας 1:27 – Χαρίτος 1:29 – Μαρμαρινός (Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού) 1:32 – κλείσιμο Δημάρχου και ψήφισμα 1:35

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10212424641474042/

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10212425655379389/

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (ΑΠΟ LOCALWEB TV)

 


[wonderplugin_carousel id=”28″] [wonderplugin_carousel id=”29″] [wonderplugin_carousel id=”30″]

 

Categories