Η θέση του συλλόγου, «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», για την παραλία των Αλυκών Αναβύσσου και τις πρόσφατες εξελίξεις

Οι εξελίξεις στο ζήτημα των Αλυκών Αναβύσσου και ιδίως στο παραλιακό τμήμα τους, είναι ραγδαίες και άκρως δυσμενείς για το Δήμο Σαρωνικού. Η δημοτική αρχή, για μια ακόμη φορά, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, διότι ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με το ζήτημα. Προκειμένου μάλιστα να αποσείσει τις δεδομένες και διαχρονικές ευθύνες της (αυτές υπάρχουν και για τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Σαρωνικού και του τέως Δήμου Αναβύσσου), δεν διστάζει να επικαλείται αβάσιμους ισχυρισμούς, που μπερδεύουν τους δημότες, και να αναλώνεται σε, κατά κανόνα, λανθασμένες ενέργειες, που αποσκοπούν κυρίως σε επικοινωνιακές σκοπιμότητες σε βάρος της ουσίας. Ως άτυπος διαχειριστής της παραλίας η δημοτική αρχή αποδείχθηκε διαχρονικά κάκιστος διαχειριστής της.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το τί πραγματικά ισχύει νομοθετικά στην παραλία Αναβύσσου, αλλά και για τις διαχρονικά λανθασμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής. Θα έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε με τον πλέον έγκυρο τρόπο το ρόλο της ΕΤΑΔ και της Δημοτικής Αρχής. Προς το παρόν, υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση του συλλόγου μας την 1η Ιουνίου, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Μαΐου:

«Εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος Σαρωνικού, αλλά και ο τέως Δήμος Αναβύσσου, διαχειρίστηκαν με τον πλέον λανθασμένο και απαράδεκτο τρόπο το ζήτημα των Αλυκών Αναβύσσου και ιδιαιτέρως το ζήτημα του παραλιακού τμήματος. Χάθηκαν τεράστιες ευκαιρίες, ώστε οι Αλυκές Αναβύσσου, αλλά και ο παλαιός αιγιαλός, να περιέλθουν, τουλάχιστον στη διαχείριση του Δήμου (υπήρχαν νομικές δυνατότητες). Ας μην ξεχνάμε και τον άθλιο και άναρχο τρόπο διαχείρισης της παραλίας, χωρίς επί της ουσίας να μπαίνουν έσοδα στα ταμεία του Δήμου, αφού τα οφειλόμενα και μη εισπραχθέντα ποσά είναι μεγάλα. Τώρα, πλέον, η δημοτική αρχή ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα και τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα, αναλισκόμενη σε αδιέξοδες (καθότι της τελευταίας στιγμής) ενέργειες. Αντί να ασχολείται με τα μείζονα ζητήματα και με ορθό τρόπο, ξόδεψε και ξοδεύει πολύτιμο χρόνο ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση των άμεσα ενδιαφερομένων δημοτών σε υποθέσεις όπως το ΚΕΛ στα Καλύβια, οι χρήσεις γης στη Σαρωνίδα και οι Αλυκές Αναβύσσου (Legion Run), για τις οποίες οψίμως ανακάλυψε (ο δήμαρχος), ότι τελικά είναι υγρότοπος, όταν πριν λίγο καιρό το αρνιόταν. Από αλλού τα βρήκε τελικά, αλλά ήδη η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη καταρρέει και φυλλορροεί. Ωστόσο, υπάρχουν δυνατότητες αντίδρασης και διάσωσης της κατάστασης στις Αλυκές. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι δεν έχει εστιαστεί το ζήτημα εκεί που πρέπει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί άλλη μία ευκαιρία. Θα επανέλθουμε σύντομα στο συγκεκριμένο ζήτημα».

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

[wonderplugin_carousel id=”28″]
Categories