Η Μελέτη ανάπλασης της Παραλίας Αλυκών Αναβύσσου. (βιντεοσκοπημένη παρουσίαση σχεδίων+τεύχος πρότασης)

Λόγω επικαιρότητας δημοσιεύουμε και πάλι την Πρόταση Ανάπλασης της Παραλίας Αλυκών Αναβύσσου που έχει υποβάλλει ο Δήμος Σαρωνικού προς την ΕΤΑΔ, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποια ανταπόκριση στο αίτημα.

Στις 8/2/17, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού, Πρόταση Ανάπλασης της Παραλίας Αλυκών Αναβύσσου που είχε ζητήσει από μελετητικό Γραφείο η Ανώνυμη Μονομετοχική Εταιρεία του Δήμου Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ), προκειμένου να υποστηριχτεί αίτημα του Δήμου Σαρωνικού προς την ΕΤΑ ΑΕ, για την παραχώρηση της Παραλίας Αλυκών Αναβύσσου.

Πρόκειται για μελέτη κατευθύνσεων και όχι οριστική, όπως τόνισε ο μελετητής του έργου, κατά την παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την μελέτη  χρησιμοποιείται το 50% της παραλίας ενώ το υπόλοιπο παραμένει ως έχει προς χρήση λουομένων που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους των αναψυκτηρίων. Αναβαθμίζονται τα 3 πέτρινα αναψυκτήρια για να μπορούν να αξιοποιηθούν, δεν θα υπάρξουν πλέον οι παραπηγματικές καντίνες, δημιουργείται στην ανατολική πλευρά χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιείται ώστε οι επισκέπτες να μαθαίνουν την ιστορία των Αλυκών και γενικότερα του τόπου, που θα συμπεριλαμβάνει ξύλινο στέγαστρο με κερκίδες και δυνατότητα ξενάγησης σε σχολεία, καθώς και ΟΡΝΙΘΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ κάτι που είναι ένα διαδεδομένο Hobby στο κόσμο και θα συνδέει τη σχέση του με τον Υγρότοπο των Αλυκών. Όλος ο χώρος ανάπλασης θα είναι προσβάσιμος και με έναν ποδηλατόδρομο αφού βεβαίως θα υπάρχει και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Ανάμεσα στα περίπτερα δημιουργείται χώρος για παιδικές δραστηριότητες (παιδικές χαρές κλπ) και ελεύθερος χώρος για ανοιχτές εκδηλώσεις καθώς και πάρκο σκύλων.

Ολόκληρη την παρουσίαση της μελέτης από το Μελετητικό Γραφείο την έχουμε ήδη αναρτήσει ΕΔΩ,

Τα σχέδια της Πρότασης

Η ΜΕΛΕΤΗ

[wonderplugin_carousel id=”27″] [wonderplugin_carousel id=”28″]

 

Categories