Ο σύλλογος «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» έλαβε εισαγγελική παραγγελία κατά του Δήμου Σαρωνικού και της Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ.

“Κάποιοι νόμιζαν, ότι θα κουραστούμε και ότι θα εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας να πληροφορηθούμε τί συμβαίνει στην Ανώνυμη Δημοτική Μονομετοχική Κατασκευαστική Εταιρεία Σαρωνικού (Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ.). Απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε, τόσο στο Δήμο Σαρωνικού, όσο και στην Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ. ουδέποτε λάβαμε (δείτε εδώ και εδώ). Επίσης, τα βασικότερα έγγραφα που ζητήσαμε απέφυγαν και οι δύο πλευρές να μας τα δώσουν, χωρίς μάλιστα να δώσουν την παραμικρή εξήγηση. Παρήλθε λοιπόν η προβλεπόμενη προθεσμία, χωρίς να δοθεί η παραμικρή απάντηση, παρότι δώσαμε και δεύτερη ευκαιρία στο Δήμο Σαρωνικού και στην Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ. Ο σύλλογός μας, ωστόσο, δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειές του και εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο, απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έλαβε εισαγγελική παραγγελία που επιτάσσει στο Δήμο Σαρωνικού και στην Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ. να μας δώσουν επικυρωμένα αντίγραφα α) του ισχύοντος και κωδικοποιημένου Καταστατικού της Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ., όπως αυτό προσφάτως τροποποιήθηκε και β) των ισολογισμών της Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ. των τελευταίων τριών ετών. Η εν λόγω εισαγγελική παραγγελία έχει ήδη κατατεθεί από τις 8-6-2017 και αναμένουμε την άμεση εκτέλεσή της, χωρίς αυτό να έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Εάν παραβιασθεί η εισαγγελική παραγγελία θα διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της απείθειας. Ελπίζουμε, να επικρατήσει σωφροσύνη και να μην απαιτηθεί η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, αναρωτιόμαστε ποίοι είναι οι λόγοι που, τόσο ο Δήμος Σαρωνικού, όσο και η Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ., απέφυγαν και αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, αλλά και αντίγραφα εγγράφων, που ούτως ή άλλως υποχρεούνται να δημοσιεύουν.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ. ήταν και είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, και για τη διαχείριση των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού, καθώς και για τις καντίνες στις παραλίες.

Παραθέτουμε τη σχετική αλληλογραφία και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τους βασικούς καταστατικούς στόχους της ενημέρωσης των δημοτών και της παρέμβασης στις αρχές για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ”

 

 

Περισσότερα για το θέμα μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

[wonderplugin_carousel id=”31″]
Categories