Έκτακτο Συμβούλιο της Π.Φώκαιας για κατάληψη παραλίας με Ομπρέλες. video. Αφαιρέθηκαν οι ομπρέλες από την ΑΔΜΚΕΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ (22:00). Η Δημοτική Κοινότητα και η ΑΔΜΚΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΣ  ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ KAI ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ Δ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου της ΔΚ Π.Φώκαιας σήμερα Σάββατο 17/6, προκάλεσε η άνευ άδειας τοποθέτηση  Ομπρελοκαθισμάτων, στην παραλία της Π.Φώκαιας δίπλα από το PLAZA resort.

H Ομπρέλες που εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί – κατά τα λεγόμενα στο Συμβούλιο- συνδυάστηκαν με την λειτουργία της Καντίνας του κου Δαή που υπήρχε στο σημείο η οποία μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό χώρο πάνω από την παραλιακή όπου έγινε ασφαλτόστρωση και προσθήκη Χημικής τουαλέτας.

Στην Αστυνομία -την οποία κάλεσε ο Πρόεδρος της ΔΚ – ο κος Δαής δήλωσε ότι οι ομπρέλες δεν είναι δικές του ενώ για την Καντίνα επέδειξε σχετική άδεια.

Στην έκτακτη Συνεδρίαση της ΔΚ Π.Φώκαιας είχε προσκληθεί και η ΑΔΜΚΕΣ που βρέθηκε εκεί σε απαρτία με τον Πρόεδρό της Μ.Αδάμη και τα μέλη της Δ. Σόφο, Κωνσταντέλλο, Γ.Μπολιεράκη και Σ. Σαρρή. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος  Απ. Αποστόλου, ο Μανώλης Τσαλικίδης και Ηλ. Μπουκοβάλας.

Μετά από διεξοδική συζήτηση την οποία μπορείτε να δείτε στα live video του paraktios, αποφασίστηκαν τα εξής.

  1. Να γίνει άμεση απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων και ξαπλωστρών παρουσία της Αστυνομίας και του Λιμενικού
  2. Να καταγραφτούν τα είδη και να αποθηκευτούν σε ασφαλή χώρο
  3. Να διερευνηθεί η διαδικασία της αδειοδότησης σε ιδιωτικό χώρο ο οποίος παρανόμως ασφαλτοστρώθηκε και να επισημανθεί ότι δεν υπάρχει κάποια διαδικασία αδειοδότησης και δεν πληροί τις διαδικασίες του νόμου 4264/14 για την απόσταση από άλλα καταστήματα.
  4. Να ενημερωθούν επίσημα οι αρμόδιοι φορείς  και να γίνουν οι νόμιμες ενέργειες από μέρους τους. (Δείτε την απόφαση στο 3ο video)

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10212601923625985/

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10212601941626435/

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10212602366397054/

Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου,ο paraktios επισκέφθηκε το σημείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί οι ομπρέλες για να φωτογραφήσει και συνομίλησε με τον κο Δαή. Ο τελευταίος είπε ότι οι ομπρέλες δεν είναι δικές του αλλά ανήκουν σε Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την οποία εκείνος δεν έχει κάποια σχέση, ενώ ταυτόχρονα προθυμοποιήθηκε να επιδείξει την άδεια για την Καντίνα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον υπογράφοντα,καθώς ο paraktios δε είναι ελεγκτική Αρχή.

Πριν την δημοσίευση του παρόντος άρθρου, δέχτηκα τηλέφωνο από τον κο Κων/νο Γαλακτίδη, Πρόεδρο της ΑΜΚΕ  “ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” που μου εξήγησε ότι οι ομπρέλες είναι της Εταιρείας και σκοπό έχουν να εξυπηρετούν δωρεάν τους λουομένους  προκειμένου να εκπληρώνεται ο σκοπός της Εταιρείας δηλ, να διατηρούνται οι ακτές καθαρές.

Σε ερώτησή μου γιατί προηγουμένως δεν είχε ζητήσει την έγκριση της Δημοτικής Κοινότητας η του Δήμου Σαρωνικού, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν απαιτείται και πως έχει απευθύνει αίτημα στη Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των παραλιών. Φυσικά του απάντησα ότι η συγκεκριμένη ανήκει στην Δημοτική Κοινότητα της Π.Φώκαιας και στο σημείο αυτό έληξε η φιλικότατη συνομιλία μας.

Ο Paraktios έκρινε σωστό να ενημερωθεί για την τελευταία εξέλιξη ο Πρόεδρος της ΔΚ κος Παπουτσής και έδωσε το τηλέφωνο του κου Γαλακτίδη για περαιτέρω συνεννοήσεις

Τα ομπρελοκαθίσματα και οι ξαπλώσρες στη παραλία της Π.Φώκαιας

 

Η Καντίνα του κου Δαή στο νέο σημείο, πάνω από την παραλιακή και απέναντι από το σημείο που βρίσκονται οι ομπρέλες

Η Καντίνα του κου Δαή στο νέο σημείο, πάνω από την παραλιακή και απέναντι από το σημείο που βρίσκονται οι ομπρέλες καθώς και η διαμόρφωση στον ιδιωτικό χώρο που έχει μισθώσει.

Η Καντίνα του κου Δαή στο νέο σημείο, πάνω από την παραλιακή και απέναντι από το σημείο που βρίσκονται οι ομπρέλες καθώς και η διαμόρφωση στον ιδιωτικό χώρο που έχει μισθώσει.

 

[wonderplugin_carousel id=”28″] [wonderplugin_carousel id=”29″]
Categories