Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού 21/6/17. video -Πίνακας Αποφάσεων

Ο Δήμαρχος ενημερώνει για τις εξελίξεις. Η ΕΤΑΔ κατέθεσε αίτηση ανάκλησης κατά της απόφασης της αναβολής  του διαγωνισμού.Την επόμενη Τρίτη συζητείται η αίτηση ακύρωσης. Ταυτόχρονα ορίστηκε και ο χρόνος της κύριας δίκης. Δεν καθορίστηκε ακριβώς η ημέρα. Εκτιμάται ότι θα είναι εντός μηνός.

Ερώτήσεις Κωνσταντέλλου για ΚΕΠ και ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ στην Π.Φώκαια το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα.Απάντηση Δημάρχου.”Το σημείο δεν έχει κάποια σχέση με ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ”. Ο Ν.Παπουτσής απαντά ότι το σημείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου καιμ εέγκριση της Τοπικής Κοινότητας. Αντιρρήσεις Κωνσταντέλλου.Το δε ΚΕΠ λειτουργεί κανονικά με 2 άτομα. Συμπληρωματικές παρατηρήσεις Σάββα Γκέραλη.
Ερώτηση Ράπτη για τον κανονισμό Κοινοχρήστων Χώρων που ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί όπως είχε αναγγελθεί στο παρελθόν. Ο Σάββας Γκέραλης αποδέχτηκε την ευθύνη ως Πρόεδρος της επιτροπής που δεν έχει συγκληθεί για τη σύνταξη του Κανονισμού.

Ανάγνωση ψηφίσματος από εκπρόσωπο των Πολιτών κατά του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Διορθωτική παρέμβαση του Δημάρχου και διευκρινίσεις.Εκ νέου παρέμβαση Κώστα Ναξάκη για το γνωστό θέμα του ΚΕΛ.Η Πρόεδρος διακόπτει τον ομιλούντα διότι το ΔΣ δεν είναι έτοιμο να συζητήσει σε έκταση το θέμα, καθώς δεν υπάρχει προγραμματισμός γιαυτό. Ο Δήμαρχος απαντά για την καθυστέρηση της χρηματοδότησης των 250000 ευρ για την αποπεράτωση του έργου σύνδεσης.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ που διαβάστηκε από εκπρόσωπο της ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στο αμφιθέατρο του δημοτικού καταστήματος του δήμου Σαρωνικού, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πρακτική της δημοτικής αρχής για τις χωροθετήσεις:

Κ.Ε.Λ, Βιοαποβλήτων, Πράσινου σημείου, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης απορριμάτων, Καύσης βιοαερίου, Κομποστοποίησης κ.α, εντός του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

Καλούμε την δημοτική αρχή να επανεξετάσει την θέση της και να δώσει λύσεις στα προαναφερόμενα λαμβάνοντας υπόψη της  όσα οι Νόμοι προβλέπουν, την δημόσια υγεία, τους κατοίκους, το δημόσιο συμφέρον και τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.

Διαφυλάσσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, την πόλη μας και τις επόμενες γεννιές από πράξεις ή παραλείψεις της δημοτικής αρχής.

Επισημαίνουμε την ευθύνη της δημοτικής αρχής για την ολιγωρία της στην ολοκλήρωση  συνδέσεων των κεντρικών αγωγών μεταφοράς λυμάτων στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου.

Απαιτούμε την άμεση σύνδεση του  κυρίως οικισμού των Καλυβίων και του Κουβαρά στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου, όπως προβλέπεται από την χρηματοδότηση του έργου.

Καταγγέλουμε την πρακτική καθυστέρησης μεταφοράς λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό  Μαρκοπούλου, με κίνδυνο την επιβολή προστίμων, λόγω ανεπάρκειας ικανοποιητικού όγκου επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, επιφυλλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σαρωνικού δια της Προέδρου του διαβάζει ψήφισμα σχετικά με την απόφαση του ΕΣ. και ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει απόφαση για την παραμονή των 13 συμβασιούχων οι οποίοι αν απομακρυνθούν θα υπάρξει εντονότατο πρόβλημα στην καθαριότητα

Θέματα της ημερήσιας Διάταξης.


Ξεχωριστή η ενημέρωση για ΕΤΑΔ


To live video με τις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10212644463369452/

[wonderplugin_carousel id=”29″] [wonderplugin_carousel id=”30″]
Categories