Χρυσό η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Επιτραπ. Αντισφαίρισης μεταμοσχευμένων με τον Λαγονησιώτη μαθητή Διακουμάκο!!

Η Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί από ένα δικό μας παιδί, από έναν Λαγονησιώτη και μαθητή του 2ου Λυκείου Λαγονησίου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων,στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Συγχαρητήρια στον αθλητή. Αλέξανδρο Π. Διακουμάκου, ο οποίος εκτός από Χρυσός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι Υποστηρικτής και Κομιστής της ιερής ιδέας για ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ !!!

Η πληροφόρηση από τον Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ, Χάρη Κυνηγαλάκη και η φωτο του Μάριου Μαρκόπουλου.


Με 8 αθλητές συμμετέχει  η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων, που γίνεταιι στη Μάλαγα της Ισπανίας από τις 26 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Γιάννης Αρκάς, Χρήστος Ξένος, Μανώλης Μανουλάκης, Κώστας Καλός, Δημήτρης Ανδρεάδης από τον Π.Α.Σ.Μ. Ο Δρομέας, οι Αλέξανδρος Διακουμάκος, Γιάννης Παρασκευάς από τους Λέοντες του Πειραιά και ο Θανάσης Αναχουρλής από τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών. Ο Αρκάς έχει και τον ρόλο του αρχηγού αποστολής. Υπεύθυνος προπονητής  είναι ο ομοσπονδιακός Ευθύμης Αμερικάνος, ενώ στην ισπανική πόλη θα βρεθεί ειναι και ο Λάζαρος Μπαλάφας, προπονητής στον Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών Αθλητών οι Λέοντες του Πειραιά. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται ανά δύο χρόνια και το οργανώνει η οικεία διεθνή ομοσπονδία (World Transfer Games Federation). Περιλαμβάνει πολλά αθλήματα και η Ελλάδα θα έχει ακόμα συμμετοχή στον στίβο, την κολύμβηση και το μπόουλινγκ.

Οι Έλληνες αθλητές έχουν στο ενεργητικό τους πολλές κορυφαίες διακρίσεις στον θεσμό και βάζουν και φέτος στόχο τα μετάλλια. Ο Ξένος, ο Αναχουρλής και ο Μανουλάκης αγωνίζονται στην κατηγορία veteran, αθλητών από 50 έως 69 ετών.

Ο Αρκάς βρίσκεται στην κατηγορία super veteran, ο Ανδρεάδης, ο Καλός και ο Παρασκευάς είναι στη senior (30 έως 49 ετών) και ο πιο νέος της εθνικής ομάδας, ο Διακουμάκος στην adult (17 έως 29).

Να σημειωθεί ότι πολύ πρόσφατα δημιουργήθηκε στη χώρα μας η αθλητική ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ε.Ν.Μ.). Αυτή τη στιγμή είναι με διοικούσα επιτροπή, την οποία έπρεπε να σχηματίσει μέχρι να πάρει την αθλητική αναγνώριση και στο κοντινό μέλλον θα διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου (υπολογίζονται για τον Σεπτέμβριο). Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τέλος ενίσχυσε την προσπάθεια των μεταμοσχευμένων με το να προσφέρει φόρμες των εθνικών της ομάδων και η αποστολή για τη Μάλαγα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της.

http://www.novasports.gr/alla-sports/pingk-pongk/article/331974/me-8-athlites-i-epitrapezia-adisfairisi-sto-pagosmio-protathlima-metamosheumenon/

Categories