Η Συνέντευξη του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη στον Paraktios. video

“Το πολυνομοσχέδιο είναι κατώτερο των προσδοκιών των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Πέρσι το καλοκαίρι ήταν μία τραγική χρονιά στην αποκομιδή απορριμμάτων. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Καλώ τους Δημότες να βοηθήσουν το έργο του Δήμου γιατί μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα δυσαρεστημένος από την αντιμετωπισή τους στο θέμα –  Η τοπική Συγκοινωνία θα ενεργοποιηθεί όταν εγκριθεί από τον ΟΑΣΑ – Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση στηρίζει την απόφαση του Δήμου Σαρωνικού στο αίτημα της διαχείρισης των παραλιών από τους Δήμους – Αν δεν υπήρχε η ΑΔΜΚΕΣ, οι παραλίες μας θα ήταν βορά στις ορέξεις της εκάστοτε Κυβέρνησης και θα είχαμε χάσει τις Αλυκές – Δεν υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί Καντίνα στην παραλία της Σαρωνίδας – ΚΕΛ. Επιλύθηκαν δύο προβλήματα που είχαν προκύψει και αναμένεται η έγκριση από ΕΥΔΑΠ των τευχων Δημοπράτησης – Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές – Συμμετοχή του Δήμου Σαρωνικού στις Διεθνείς Εκθέσεις filoxenia και food expo”

Συνέντευξη διάρκειας 1,5 ώρας περίπου στην ιστοσελίδα Paraktios.gr παραχώρησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης στην οποία απάντησε σε ερωτήσεις που κάλυπταν ένα πολύ μεγάλο φάσμα Δράσεων και Λειτουργίας του Δήμου.

Στη συνέχεια της ανάρτησης παραθέτουμε τα κεντρικά σημεία (και όχι την απόδοση όλων των διαλόγων) για κάθε θεματική ερώτηση στην οποία απάντησε ο Δήμαρχος καθώς και οδηγό με χρονικά σημεία του video, ώστε οι αναγνώστες  εύκολα να εντοπίσουν το θέμα που τους ενδιαφέρει.

Η Συνέντευξη έγινε στο γραφείο του Δημάρχου στο Δημαρχείο στα Καλύβια, το μεσημέρι της Παρασκευής 21/7/17.

Δείτε ολόκληρο το video της  συνέντευξης.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ( 2o min)

Το πολυνομοσχέδιο είναι κατώτερο των προσδοκιών των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι πρώτον, η βελτίωση του Καλλικράτη που επέφερε μεγάλες δυσλειτουργίες στους Δήμους και δεύτερον, ο πολίτης κάποια στιγμή πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματα που έχει καταβάλει υπό μορφή φόρων – Βρισκόμαστε υπό το κράτος μίας κηδεμονευμένης Διοίκησης και όχι Αυτοδιοίκησης – Για τις αντιμισθίες των Δημοτικών Συμβούλων και Αντιδημάρχων καθώς και για τα έξοδα μετακίνησης των δημοτικών συμβούλων- Δεν τακτοποιήθηκε το ζήτημα της Αμοιβής των συνταξιούχων αιρετών που προσφέρουν υπηρεσίες  στους Δήμους με επίπτωση να μην ασχολούνται πλέον οι Συνταξιούχοι με την ΤΑ όπως συμβαίνει με τους νέους και άλλες παραγωγικές τάξεις καθώς κάνουν και αυτοί τον δικό τους αγώνα για να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους – Θετικά και αρνητικά σημεία του Νομοσχεδίου

Αναφορά από τον ερωτώντα σε κάποια σημεία από τον ετήσιο απολογισμό του Δημάρχου σε σχέση με την καθημερινότητα του Δημότη και την Διαχείριση  των Απορριμμάτων. (12o min)

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που ο Δήμος Σαρωνικού έκανε εργολαβία για τις λακκούβες και η επισκευή δεν έγινε πρόχειρα όπως στο παρελθόν – Πέρσι το καλοκαίρι ήταν μία τραγική χρονιά στην αποκομιδή απορριμμάτων. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα γιατί απέδωσε το νέο μοντέλο με το οποίο χωρίστηκε ο Δήμος σε δύο τομείς καθαριότητας υπό την επίβλεψη 2 Αντιδημάρχων- Καλώ τους Δημότες να βοηθήσουν το έργο του Δήμου γιατί μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα δυσαρεστημένος από την αντιμετωπισή τους στο θέμα των απορριμμάτων –  Συζήτηση για την ευαισθητοποίηση των Δημοτών σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων (24ο min)

Για τους 13 Συμβασιούχους του Δήμου και για τις μόνιμες θέσεις από ΑΣΕΠ (29 min)

Για το ζήτημα της υποβολής δήλωσης ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ σε Δημότες – μέλη επιτροπών (33 min)

Εκτός του προβλήματος μερικών μελών που έχει ήδη επιλυθεί, το ζήτημα είναι μεγαλύτερο γιατί με την καινούργια υποχρέωση υποβολής ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, δεν θα βρίσκονται μέλη για την λειτουργία των επιτροπών.

Δημοτική Συγκοινωνία. (37 min)

Υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση γιατί αναμένουμε η μελέτη να εγκριθεί από τον  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ.  Μόλις εγκριθεί θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της εξαγγελίας.

ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ στις παραλίες (38 min).  Φέτος υπήρξε κάποιο πρόβλημα, προσπαθούμε για την επίλυσή του.

Για την τηλεφωνική Δημοσκόπηση που έγινε στο Δήμο Σαρωνικού (39 min). Δεν την παραγγείλαμε εμείς και δεν γνωρίζω ποιος.

Για τις αποχωρήσεις Δημοτικών Συμβούλων από την παράταξη (41 min)

O Στόχος για τον οποίο μας εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας είναι αυτός που ήταν, παραμένει ο ίδιος, είναι πολύ συγκεκριμένος και είναι αδιαπραγμάτευτος. – Η πόρτα μου είναι ανοιχτή γιατί δεν παύουν να υπήρξαν συνεργάτες μου.

Αγ Νικόλαος, ΑΛΥΚΕΣ, ΕΤΑΔ (44 min)

Το αίτημά μας για χάραξη Γραμμής Αιγιαλού στον Αγ. Νικόλαο Αναβύσσου μπήκε στο αρχείο και θα επανυποβάλλουμε τώρα – Οι εξελίξεις στην  υπόθεση ΕΤΑΔ έχουν σταματήσει εν αναμονή της συζήτησης στο ΣτΕ όπου παραπέμφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο ακύρωσε την πρώτη του απόφαση ως αναρμόδιο – Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση στηρίζει την απόφαση του Δήμου Σαρωνικού στο αίτημα της διαχείρισης των παραλιών από τους Δήμους.

Για την ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΔΜΚΕΣ) (53 min)

Εκτενής διάλογος με τον Δήμαρχο για το έργο της ΑΔΜΚΕΣ στο πλαίσιο λειτουργίας της ως ΑΕ καθώς και τη δυνατότητα δημοσιοποίησης της λειτουργίας της με τον αντίστοιχο τρόπο  των Δημοτικών Συμβουλίων. (Αναγγελίες συνεδριάσεων και αποφάσεων στο site του Δήμου κλπ) – Αν δεν υπήρχε η ΑΔΜΚΕΣ, οι παραλίες μας θα ήταν βορά στις ορέξεις της εκάστοτε Κυβέρνησης και θα είχαμε χάσει τις Αλυκές – Αυτά που κάποιοι αντιπολιτευτικά θέλουν να περάσουν για την ΑΔΜΚΕΣ, θα τους γυρίσουν “μπούμεραγκ” – Δεν υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί Καντίνα στην παραλία της Σαρωνίδας

Νεκροταφείο (1:07 hr)

Πήραμε την πρόταση πίσω (για το νέο νεκροταφείο) αφουγκραζόμενοι τη θέση των περιοίκων της περιοχής και αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ κοντά στην εξεύρεση νέας θέσης.

ΚΕΛ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (1:11 hr)

Υπήρξαν δύο προβλήματα που καθυστέρησαν την διαδικασία. Το πρώτο ήταν ο νέος νόμος 4412 περί Δημοσίων Συμβάσεων που μπήκαμε σε μακρά διάρκεια απραξίας οπότε δεν μπορούσαν να συνταχτούν τα τεύχη για την δημοπράτηση. (ΜΠΕ και Προμελέτη του έργου).

Λύθηκε επίσης το θέμα μετά από συζητήσεις με την ΕΥΔΑΠ σε ότι αφορά την υπερχείλιση του νερού και την τύχη του νερού προς χρησιμοποίηση όταν φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα, εκεί υπήρξε μία συνεργασία με το Δήμο Κορωπίου όπου στα σύνορά μας που φθάνει το δικό μας αρδευτικό δίκτυο θα συνδεθεί με αυτό του Κορωπίου κι έτσι όταν έχουμε πλεόνασμα νερού, αυτό δα οδηγείται εκεί. Όλα αυτά προετοιμάστηκαν,ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν προχθές το πρωί στο Γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ώστε να το έχει ως θέμα στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας

ΠΕΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (1:15 hr)

Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ  (1:17 hr)

14 έργα σε εξέλιξη για τα οποία θα εκδοθεί δελτίο τύπου για τη φάση που βρίσκεται το καθένα. Στόχος, στο τέλος της χρονιάς να έχει δημοπρατηθεί το 80% των έργων που έχουμε λάβει χρηματοδότηση – Αυτή τη στιγμή εκπονείται μελέτη αρκετών εκατομ, ευρώ για την ασφαλτόστρωση δρόμων που είναι εντός σχεδίου – Έως το τέλος του χρόνου ευελπιστούμε να έχουμε ανάδοχο για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του οδικού δικτύου με LED – Με αυτά τα έργα και με την προσθήκη της Δημοτικής Συγκοινωνίας έχουμε θέσει ως στόχο να αλλάξουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας  – Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να δώσουμε αναπτυξιακή τροχιά στο Δήμο μας με την αναγωγή του Δήμου μας σε τουριστικό προορισμό – Και φέτος έχουμε διοργανώσει πάνω από 50 εκδηλώσεις με δωρεάν πρόσβαση στο Κοινό – Πρώτη συμμετοχή του Δήμου Σαρωνικού τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση Θεσσαλονίκης FILOXENIA στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής – Συμμετοχή του Δήμου στην FOOD EXPO τον Μάρτιο του 2018 σε συνεργασία με άλλους Δήμους των Μεσογείων όπου θα υπάρχει “η γωνιά των Μεσογείων” με το περίπτερο του Τμήματος Τουριστικής Προβολής, να δεσπόζει με την παρουσία του – Είχαμε τις προυποθέσεις και τις προδιαγραφές τις οποίες αποτυπώσαμε, τις κάναμε τουριστικό προιόν και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τα φτερά μας και να πετάξουμε ώστε να φέρουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα με στόχο πάντα την ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίαςκαι την μείωση της ανεργίας με αύξηση της απασχόλησης.

 

Categories